Έτινγκερ - Νεοφύτου συζήτησαν για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Την καλύτερη δυνατόν αξιοποίηση των πόρων της ΕΕ έτσι ώστε να είναι πιο αποτελεσματική και πιο κοντά στους πολίτες, συζήτησαν ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τους Προϋπολογισμούς και τους Ανθρώπινους Πόρους Γκίντερ Έτινγκερ και αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ υπό τον Πρόεδρο του Αβέρωφ Νεοφύτου.

«Είχαμε συνάντηση με τον Επίτροπο Προϋπολογισμού και Ανθρώπινου Δυναμικού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον κ. Έτινγκερ, όπου συζητήσαμε το δημοσιονομικό πλαίσιο και τη διαμόρφωση των προϋπολογισμών της ΕΕ», είπε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

Το πως, πρόσθεσε, «θα αξιοποιούνται

με τον καλύτερο τρόπο οι ευρωπαϊκοί πόροι, να γίνει η Ευρώπη πιο αποτελεσματική, να είναι κοντά στους πολίτες και να έχει προστιθέμενη αξία το κάθε ευρώ που δαπανείται από ευρωπαϊκούς πόρους».

Ο κ. Νεοφύτου συνέχισε λέγοντας ότι «συζητήσαμε τη μεγάλη πρόκληση της Ευρώπης μετά και από την απόφαση για το Brexit, όπου την ώρα που θα αποστερηθεί η Ευρώπη €12 – €14 δισεκατομμύρια ετησίως, θα πρέπει παράλληλα να αυξήσει δαπάνες που αφορούν την πολιτική ασφάλειας και την εξωτερική πολιτική, όπως επίσης και επιπρόσθετες δαπάνες για αντιμετώπιση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης».

«Η Ευρώπη είναι για να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ ανέφερε ότι «δηλώσαμε ως Κύπρος ότι θα συνεργαστούμε με τον Επίτροπο για αυτή την νέα πρόκληση της Ευρώπης, αλλά την ίδια ώρα ξεκαθαρίσαμε πως η Κύπρος θα εναντιωθεί στην επιβολή οποιωνδήποτε τελών πάνω στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, γιατί αν κάτι τέτοιο γίνει θα πληγεί η Κύπρος ως κέντρο παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα