Εθνικό Συμβούλιο με μεταναστευτικό, κορωνοϊό και Αμμόχωστος στην ατζέντα

Συνέρχεται στις 10 το πρωί, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, το Εθνικό Συμβούλιο με τρία θέματα στην ατζέντα, το θέμα της Αμμοχώστου, το μεταναστευτικό και τα μέτρα, που εφαρμόζει η Κύπρος σε ό,τι αφορά το ζήτημα του κορωνοϊού.


Λόγω της συζήτησης για τον κορωνοϊό, στη συνεδρία θα συμμετάσχει εκτάκτως και ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος

Ιωάννου.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης θα υπάρξει ενημέρωση από κυβερνητικής πλευράς για τα μέτρα, που λαμβάνονται σε ό,τι αφορά το θέμα της Αμμοχώστου, υπό το φως των τοποθετήσεων της τουρκικής πλευράς.


Επίσης θα συζητηθεί το μεταναστευτικό, στη σκιά των αυξημένων μεταναστευτικών ροών προς την Κύπρο.

Ακόμη, κατά τη συνεδρία θα υπάρξει ενημέρωση από πλευράς κυβέρνησης, για τα μέτρα που λαμβάνονται λόγω της παγκόσμιας εξάπλωσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, όπως η προσωρινή αναστολή λειτουργίας τεσσάρων οδοφραγμάτων και οι έλεγχοι στα σημεία εισόδου στη Δημοκρατία.

Δεν δέχομαι τα όποια παράπονα ή την συναπόφαση για θέματα, τα οποία είναι καθαρά αρμοδιότητα της κυβέρνησης της κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε χθες βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κληθείς να σχολιάσει τα όσα ανέφερε ο Μουσταφά Ακιντζί στη χθεσινή συνάντησή του με την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, περί διαβημάτων του στον ΓΓ του ΟΗΕ, ώστε να καταγγείλει την απόφαση της κυβέρνησης, για κλείσιμο των τεσσάρων οδοφραγμάτων.

Προσπαθώ να αποφύγω την οποιαδήποτε όξυνση στη σχέση μας. Έχουμε πάρει μια απόφαση, είπε, η οποία εδράζεται σε επιστημονικά δεδομένα.
Καλό είναι, υπέδειξε, να είμαστε συγκρατημένοι, αλλά επιτέλους είμαστε ευνομούμενο κράτος, λαμβάνουμε μέτρα, που δεν είναι για προστασία της μιας κοινότητας, αλλά του συνόλου του λαού και των δύο κοινοτήτων και συνεπώς δεν δέχομαι τα όποια παράπονα.

Κληθείς να αναφέρει αν η κυβέρνηση επεξεργάζεται και άλλα μέτρα και ενδεχομένως την παράταση στο κλείσιμο των οδοφραγμάτων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η διυπουργική Επιτροπή επεξεργάζεται σειρά από μέτρα και όταν λαμβάνονται θα ανακοινώνονται.

Ο Πρόεδρος δεν απέκλεισε την παράταση του κλεισίματος των τεσσάρων οδοφραγμάτων για να γίνεται αποτελεσματικότερος έλεγχος, διότι, όπως είπε, δεν έχουν αρθεί οι λόγοι, για τους οποίους υπεβλήθησαν οι περιορισμοί.

Υπάρχουν, υπέδειξε, άλλα πέντε ανοικτά οδοφράγματα και δεν αποκλείουμε κανέναν.

Keywords
Τυχαία Θέματα