Εθνική Σκωτίας: Στην αποστολή για το Euro ο πρωτάρης Γκίλμουρ

Ο Μπίλι Γκίλμουρ της Τσέλσι συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Σκωτίας για το Euro 2020, παρότι δεν είχε κληθεί μέχρι στιγμής στην εθνική ανδρών.

Ο νεαρός Μπίλι Γκίλμουρ αποτελεί την έκπληξη του Στιβ Κλαρκ για την αποστολή της Σκωτίας στο Euro 2020. Ο 19χρονος μέσος της Τσέλσι συμπεριλήφθηκε στην τελική 26άδα, παρότι μέχρι στιγμής δεν είχε ούτε μία κλήση

στην εθνική ομάδα σε επίπεδο ανδρών.

Ο Γκίλμουρ έκανε πέρυσι ντεμπούτο με τους "μπλε" και άφησε καλές εντυπώσεις. Φέτος αγωνίστηκε ήδη σε 11 παιχνίδια, χωρίς να χάσει τη φόρμα του ακόμα και με την αλλαγή προπονητή και την ανάληψη των ηνίων από τον Τόμας Τούχελ. Ο Κλαρκ εμπιστεύτηκε τον Γκίλμουρ, από τη στιγμή που δεν μπορούσε να υπολογίσει στους τραυματίες Ράιαν Τζακ και Κένι Μακλίν.

Στη διοργάνωση θα βρεθούν ακόμα δύο ποδοσφαιριστές χωρίς συμμετοχή, ο Ντέιβιντ Τέρνμπουλ της Σέλτικ και ο Νέιθαν Πάτερσον της Ρέιντζερς. Ο τελευταίος αντιπροσωπεύει το... 50% των εκπροσώπων της ομάδας που κυριάρχησε στη Σκωτία φέτος, με τη Σέλτικ που απογοήτευσε να έχει 5 παίκτες στην αποστολή.

Η αποστολή της Σκωτίας για το Euro 2020

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Κρεγκ Γκόρντον (Χαρτς), Ντέιβιντ Μάρσαλ (Ντέρμπι), Τζον Μακλάφλιν (Ρέιντζερς)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ

Λίμα Κούπερ (Λιντς), Ντέκλαν Γκάλαχερ (Μάδεργουελ), Γκραντ Χάνλεϊ (Νόριτς), Τζακ Χέντρι (Οστάνδη), Σκοτ Μακένα (Νότιγχαμ), Στέφεν Ο' Ντόνελ (Μάδεργουελ), Νέιθαν Πάτερσον (Ρέιντζερς), Άντι Ρόμπερτσον (Λίβερπουλ), Γκρεγκ Τέιλορ (Σέλτικ), Κίεραν Τίερνι (Άρσεναλ)

ΜΕΣΟΙ

Στούαρτ Άρμστρονγκ (Σαουθάμπτον), Ράιαν Κρ΄σιτι (Σέλτικ), Τζον Φλεκ (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Μπίλι Γκίλμουρ (Τσέλσι), Τζον Μακγκίν (Άστον Βίλα), Κάλουμ Μακγκρέγκορ (Σέλτικ), Σκοτ Μακτόμινεϊ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ντέιβιντ Τέρνμπουλ (Σέλτικ)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

Τσε Άνταμς (Σαουθάμπτον), Λίντον Ντάικς (ΚΠΡ), Τζέιμς Φόρεστ (Σέλτικ), Ράιαν Φρέιζερ (Νιούκαστλ), Κέβιν Νίσμπετ (Χιμπέρνιαν)

Photo Credits: © 2021 Adam Davy/Associated Press

Πηγή: sport24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εθνική Σκωτίας, Euro, Γκίλμουρ,ethniki skotias, Euro, gkilmour