Εθνική: Προστέθηκε νέος αντίπαλος

Ακόμα ένα αντίπαλο στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018 θα έχει εκτός απροόπτου η Εθνική Κύπρου. Ο λόγος για το Γιβραλτάρ, που με απόφαση της FIFA θα τοποθετηθεί στον 8ο όμιλο μαζί με την Κύπρο, Ελλάδα, Βέλγιο, Βοσνία και Εσθονία.

Η FIFA στην τελευταία της συνεδρία

αποφάσισε να τοποθετήσει το Κόσοβο και το Γιβραλτάρ στους ομίλους της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ, αφού πλέον αναγνωρίζονται ως ισότιμα Μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

Οι λόγοι που επιλέχτηκε το Γιβραλτάρ στον όμιλο της Εθνικής μας είναι δυο. Ο πρώτος είναι επειδή συμμετέχουν πέντε ομάδες -όπως και στον ένατο όμιλο- και ο δεύτερος είναι πολιτικός. Η Κύπρος και η Ελλάδα δεν αναγνωρίζουν το Κόσοβο ως ανεξάρτητο Κράτος και είχαν μειοψηφήσει στην ένταξή του στους κόλπους της FIFA. Ως εκ τούτου και για να μην υπάρχει κόλλημα, θα πάει στο άλλο γκρουπ και θα έρθει το Γιβραλτάρ στον δικό μας.

Το Γιβραλτάρ αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα προκριματικά του EURO 2016, ενώ για το Κόσοβο θα είναι η πρώτη του παρουσία σε προκριματική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Η τελική απόφαση από την ειδική επιτροπή της FIFA θα παρθεί μέσα στον Ιούνιο, όμως επιβεβαιώνεται ότι όντως ισχύει αυτό, αν και δεν μπορεί να προβεί σε συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα