ΕΤΕΚ: ΣΑΠΑ & Δρομολαξιά φέρνουν σημαντικές εξελίξεις

Αναμένει στοιχεία από το Γενικό Εισαγγελέα για τις υποθέσεις ΣΑΠΑ και Δρομολαξιάς, προκειμένου να δρομολογήσει τις επόμενες δέουσες ενέργειες βάσει του νόμου και του κώδικα δεοντολογίας των μηχανικών, αναφέρει το ΕΤΕΚ σε ανακοίνωσή του ενημερώνοντας ότι προχώρησε τις διαδικασίες για μέλη του που ενεπλάκησαν σε σκάνδαλα και πως θα προχωρήσει αποφασιστικά και χωρίς καθυστερήσεις, σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες.

Το Επιμελητήριο έχει την υποχρέωση αλλά και τη βούληση, ασκώντας το θεσμικό του ρόλο και ενεργοποιώντας τις προβλεπόμενες στη νομοθεσία του διαδικασίες,

να προχωρήσει σε όλες τις ενέργειες που επιβάλλονται να γίνουν, με απώτερο στόχο τη διασφάλιση υγιούς επαγγελματικού περιβάλλοντος, σημειώνεται.

Με αφορμή πρόσφατες αναφορές και δημοσιεύματα, το Επιμελητήριο κάνει μνεία στην ανακοίνωσή του στις 5 Φεβρουαρίου 2015, σε σχέση με το ρόλο των Μηχανικών και τη βούλησή του για έλεγχο όσων εκ των μελών του εμπλέκονται σε υποθέσεις καταδολίευσης και διασπάθισης δημόσιου χρήματος. "Η άσκηση πειθαρχικού ελέγχου αποτελεί μέρος των εξουσιών / υποχρεώσεων τις οποίες η Πολιτεία ανέθεσε στο Επιστημονικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου με βάση τις πρόνοιες του Περί ΕΤΕΚ Νόμου και των σχετικών Κανονισμών Δεοντολογίας".

Οι υποθέσεις, οι οποίες απασχόλησαν έντονα τον τελευταίο καιρό τη δημοσιότητα και αφορούσαν (α) στη λειτουργία του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου και (β) τη διαχείριση του Ταμείου Συντάξεων των εργαζομένων της CYTA και την επένδυση στη Δρομολαξιά, οι οποίες οδηγήθηκαν ενώπιον των δικαστηρίων της Δημοκρατίας και για τις οποίες υπάρχει (πρωτόδικη) απόφαση για καταδίκη εμπλεκομένων Μελών του Επιμελητηρίου, εμπίπτουν στην πιο πάνω κατηγορία των Κανονισμών Δεοντολογίας, διευκρινίζει το ΕΤΕΚ.

Τo ΕΤΕΚ αναφέρει ότι είναι ο θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας και οργανισμός όλων των Μηχανικών που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο. Για να μπορεί να ασκεί κάποιος τη Μηχανική πρέπει να εγγραφεί στο Μητρώο Μελών του ΕΤΕΚ, προστίθεται και σημειώνει ότι εγγράφει τα μέλη του (ξεπερνούν σήμερα τα 11.500) με αυστηρούς όρους, μέλη του μπορούν να γίνουν και εταιρείες. Το Επιμελητήριο προσφέρει στους Κύπριους πολίτες υπηρεσίες διαιτησιών και πραγματογνωμοσυνών σε θέματα που αφορούν τους κλάδους του, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα