«Έσβησε» ο 25χρονος εργάτης που έπεσε από ύψος 7,5 μέτρων στη Λεμεσό

Tην τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, άφησε άντρας ηλικίας 25 ετών, ο οποίος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση μετά από εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο, 18 Νοεμβρίου, σε αποθήκες εταιρείας στη Λεμεσό.

Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη, ενώ σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, ο 25χρονος καθώς εκτελούσε εργασίες σε οροφή αποθήκης, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, έπεσε στο έδαφος από ύψος 7,5 μέτρων περίπου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι.

Ο 25χρονος αρχικά μεταφέρθηκε στο

Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού και στη συνέχεια λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε καταγγελία εναντίον δύο προσώπων, για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης του 25χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο πρόσωπα κατηγορήθηκαν γραπτώς, με την Αστυνομία να συνεχίζει τις εξετάσεις σε συνεργασία με το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να διαπιστωθεί, μεταξύ άλλων, τυχόν αμέλεια εκ μέρους του εργοδότη, που να οδήγησε στον θάνατο του 25χρονου. 

Διαβάστε επίσης: Σε κρίσιμη κατάσταση 25χρονος που εκτελούσε εργασίες-Έπεσε από ύψος 7,5 μέτρων

Ερωτήματα από την ΠΕΟ

«Με μεγάλη θλίψη αλλά και έντονη ανησυχία, έχουμε πληροφορηθεί ότι το σοβαρό εργατικό ατύχημα που συνέβη το περασμένο Σάββατο έγινε θανατηφόρο αφού ο άτυχος εργαζόμενος άφησε την τελευταία του πνοή χθες στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η ΠΕΟ.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΕΟ εκφράζει την αγανάκτησή της, αναφέροντας ότι «στο βωμό του εύκολου κέρδους ακόμη ένας εργαζόμενος έχασε την ζωή του στην εξασφάλιση του μεροκάματου».

Ο άτυχος εργαζόμενος, συνεχίζει η ΠΕΟ, απασχολείτο από τον εργοδότη του παράνομα και χωρίς κοινωνικές ασφαλίσεις πράγμα που κάνει αυτήν την κατηγορία εργαζομένων ευάλωτούς στην εκμετάλλευση από τους εργοδότες τους και με καθόλου λήψη μέτρων ασφάλειας και υγείας για την προστασία τους στην εργασία.

«Η ΠΕΟ θεωρεί πολύ σοβαρό το θέμα της Ασφάλειας και Υγείας των εργαζομένων, ιδιαίτερα όπως εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια, γι’ αυτό και απαιτεί τη λήψη συγκεκριμένων και πρακτικών μέτρων τα οποία να περιορίσουν την εργοδοτική ασυδοσία και την υποβάθμιση των μέτρων προστασίας και να διασφαλίζουν την πλήρη εφαρμογή της νομοθεσίας για την Ασφάλεια και Υγεία των εργαζομένων στην εργασία τους.

Επίσης αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποί αυτοί δεν έχουν καμιά ασφαλιστική κάλυψη ούτε από το ταμείο κοινωνικών ασφαλίσεων, ούτε από καμιά ιδιωτική ασφάλεια που έχουν υποχρέωση οι εργοδότες να έχουν για τους εργοδοτούμενους τους.

Αυτό γεννά το βασανιστικό ερώτημα ποιος θα καλύψει τα έξοδα επαναπατρισμού της σορού του θύματος του εργατικού ατυχήματος, αφού αφορά μετανάστη , και ποιος θα αποζημιώσει την οικογένεια του.

Επίσης ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία όλων όσων παραβιάζουν τις εργατικές νομοθεσίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα