Έστησε κομπίνα χιλιάδων με ψεύτικο λογαριασμό σε κυπριακή τράπεζα

Σε ένα λογαριασμό σε κυπριακή τράπεζα που χρησιμοποιήθηκε για ξέπλυμα χρήματος από 61χρονο έφτασαν ερευνητές στη Βρετανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα επιβλήθηκε από το δικαστήριο ποινή φυλάκισης δύο χρόνων στον 61χρονο John Farrell, ο οποίος βρισκόταν πίσω από απάτη £180,000, καθώς και ξέπλυμα χρήματος.

Ο 61χρονος χρησιμοποίησε ψεύτικα διαβατήρια και άδειες οδήγησης για να δημιουργήσει πλαστές εταιρείες και τραπεζικούς λογαριασμούς

για να πάρει παράνομα επιστροφές φόρων.

Στη συνέχεια, ξέπλυνε £75,000 σε ψεύτικο λογαριασμό σε τράπεζα της Κύπρου, ώστε να τα χρησιμοποιήσει για να πληρώσει το μεγαλύτερο μέρος της εντολής δήμευσης ύψους 96.000 λιρών που του επιβλήθηκε λόγω παράνομων δραστηριοτήτων σε εργοστάσιο, το οποίο δημιουργούσε πλαστά τραπεζογραμμάτια.

Όλα άρχισαν όταν ο 61χρονος χρησιμοποιώντας το όνομα Andrew Strachan άρχισε να ζητάει επιστροφές φόρων μέσω των ψεύτικων εταιρειών που δημιούργησε. Όμως, μια φωτογραφία του σε εφημερίδα ήταν η αιτία να τον αναγνωρίσουν και να τον συλλάβουν.

Μάλιστα στο δικαστήριο ακούστηκε ότι το κίνητρο του 61χρονου ήταν καθαρά η απληστία, ώστε να μπορεί να ζει με άνεση στο πολυτελές σπίτι του αξίας 1 εκατομμυρίου.

Σε έρευνα στο σπίτι του εντοπίστηκαν πάνω από 24 κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κάρτες μνήμης καθώς και ψεύτικα διαβατήρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα