Ε.Σταύρου για Τουρκία: Δεν εξισώνεται ο θύτης με το θύμα

Στο πλαίσιο της συζήτησης της έκθεσης για την Τουρκία, η οποία εγκρίθηκε σήμερα, αναφέρθηκα από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο συνεχιζόμενο και άλυτο πρόβλημα εισβολής και κατοχής που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. 

Δεν μπορούμε να δεχτούμε οποιαδήποτε υπόνοια ή αναφορά ως προς την στάση και τις ενέργειες της Κυπριακής Δημοκρατίας προς τους Τουρκοκυπρίους συμπολίτες μας, εφόσον οι ίδιοι υποφέρουν λόγω των  πολιτικών του ψευδοκράτους. Ένα ψευδοκράτος το οποίο ελέγχεται απόλυτα από την Τουρκική Κυβέρνηση του Ερντογάν. 

Τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα στο χωριό

της Πύλας, όπου οι κατοχικές δυνάμεις τραυμάτισαν 4 άτομα του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών, είναι το τελευταίο παράδειγμα της κατοχικής προκλητικότητας εις βάρος της πατρίδας μου. Μία προκλητικότητα που διατυπώνεται επανειλημμένα στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Δεν μπορούμε να δεχτούμε την οποιαδήποτε εξίσωση του θύματος με τον θύτη. Οι Ευρωπαίοι πολίτες της Κύπρου αναμένουν από τον δημοκρατικό θεσμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την υποστήριξη και την βοήθεια που δικαιούνται ως πολίτες μίας ημικατεχόμενης πατρίδας. 

Διαβάστε επίσης: ΕΚ: «Πράσινο» στην έκθεση για Τουρκία - Εγκρίθηκε τροπολογία για Πύλα

Keywords
Τυχαία Θέματα