Ες αύριον τα σπουδαία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΕΛΙΚΑ ΧΘΕΣ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑΑνατράπηκε τελικά ο αρχικός σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε τελικά διάγγελμα για να ανακοινώσει τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας που θα υποστηρίξει ο κυβερνητικός συνασπισμός. Μάλιστα, αντί για

τον Πρωθυπουργό δηλώσεις έκανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος διευκρίνισε ότι το όνομα του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας θα ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Τρίτη και η πρώτη ψηφοφορία -μετά τις εκλογές- θα διεξαχθεί στη Βουλή την Τετάρτη.

Ο κ. Σακελλαρίδης υποστήριξε πως δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα και καμία ανατροπή, και πως οι συζητήσεις που έγιναν την Κυριακή στο Μαξίμου αφορούσαν τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του Εurogroup. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επεσήμανε δε ότι «αν και το όνομα έχει ‘κλειδώσει’, η κυβέρνηση αποφάσισε να το ανακοινώσει μετά την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup».Συσκέψεις επί συσκέψεωνΝωρίτερα, πάντως, το απόγευμα της Κυριακής, την πύλη του Μεγάρου Μαξίμου διέβη ο Υπουργός Άμυνας και Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε μια συνάντηση που μαρτυρεί ότι ο χρόνος «πύκνωσε» δραματικά για το θέμα της εκλογής Προέδρου. Αμέσως μετά μπήκε από την πλαϊνή πόρτα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Λαφαζάνης και λίγο αργότερα ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, όπως και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Φίλης.

Εν πάση περιπτώσει, όλες οι πληροφορίες επιμένουν ότι πιθανότερη επιλογή είναι αυτή του κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, όμως η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να κρατά κλειστά τα χαρτιά της, καθώς στην Κουμουνδούρου υπήρχαν πολλές ενστάσεις για μια επιλογή ενός προσώπου προερχομένου από τον χώρο των λεγόμενων «μνημονιακών» κομμάτων. Πάντως, πληροφορίες του «Σίγμα» αναφέρουν πως το θέμα της επιλογής του ατόμου, εάν αυτό είναι τελικά ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα απασχολήσει και την Κομισιόν, ο Πρόεδρος της οποίας δεν είναι βέβαιο ότι θα αναθέσει στον προερχόμενο -λογικά- από τον ΣΥΡΙΖΑ αντικαταστάτη του το ίδιο χαρτοφυλάκιο -δηλαδή αυτό της Μετανάστευσης- στην Ελλάδα, προδιαγράφοντας ανακατατάξεις και στο Κολέγιο των Επιτρόπων.

Keywords
Τυχαία Θέματα