Ερτουγρούογλου:«Ιστορικό το κάλεσμα» Ερντογάν για αναγνώριση ψευδοκράτους

Το κάλεσμα του Τούρκου Προέδρου από το βήμα του ΟΗΕ για αναγνώριση των κατεχομένων είναι μια ιστορική εξέλιξη, δήλωσε ο «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου. Ο κ. Ερτουγρούογλου, μιλώντας στο τουρκοκυπριακό ενημερωτικό κανάλι «Ada Tv», επέμενε στο αίτημα του περί σύναψης συμφωνίας με τον ΟΗΕ για την Ειρηνευτική Δύναμη που σταθμεύει στα κατεχόμενα.

«Για πρώτη φορά, ένας ηγέτης όπως ο Πρόεδρος Ερντογάν, από ένα βήμα όπως το βήμα της Γενικής Συνέλευσης

του ΟΗΕ, κάλεσε ανοιχτά τον κόσμο να αναγνωρίσει επίσημα την τδβκ. Πρόκειται για μια σπουδαία εξέλιξη. Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός και είμαι υπερήφανος που το παρακολούθησα», ανέφερε ο κ. Ερτουγρούλογλου.

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι το αίτημα για μια ξεχωριστή συμφωνία όσον αφορά την Ειρηνευτική Δύναμη του ΟΗΕ είναι «ένα πολύ σημαντικό αίτημα που θα κλονίσει και θα καταρρίψει ριζικά τη βασική πολιτική του ΟΗΕ για την Κύπρο, την πολιτική που δημιούργησε το κυπριακό πρόβλημα».

Ισχυριζόμενος ότι το αίτημα για την Ειρηνευτική Δύναμη ήταν ανεξάρτητο από την έκκληση για «αναγνώριση» των κατεχομένων, ο κ. Ερτουγρούλογλου πρόσθεσε ότι το προηγούμενο διάστημα η τ/κ πλευρά έθεσε το θέμα στις επαφές της με αξιωματούχους του ΟΗΕ. «Είτε θα κάνετε μια ξεχωριστή συμφωνία μαζί μας, είτε η παρουσία σας στο έδαφος της τδβκ θα τεθεί στο τραπέζι. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό, υπάρχει το ενδεχόμενο, αν χρειαστεί, να σας πούμε "φύγετε από αυτά τα εδάφη"», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ερτουγρούλογλου είπε ακόμη, ότι η τ/κ πλευρά δεν έχει πολιτική κλεισίματος των οδοφραγμάτων και ισχυρίστηκε ότι αυτό είναι ένα ψέμα που κατασκευάστηκε από κάποιους για να τρομάξουν την τ/κ κοινότητα. «Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα κλείσουμε τα σύνορα», δήλωσε ο «υπεξ».

Τέλος, ο κ. Ερτουγρούλογλου υποστήριξε επίσης ότι «οι Ελληνοκύπριοι ξοδεύουν χρήματα μάταια. Σε αυτή τη γεωγραφία, αποκλείεται οι Ελληνοκύπριοι και η Ελλάδα να επιτύχουν στρατιωτική νίκη εναντίον του τουρκικού έθνους, τόσο της Τουρκίας όσο και των Τουρκοκυπρίων».

Στα πλαίσια των δηλώσεων του, ο κ. Ερτουγρούλογλου επέκρινε και την κατάσχεση των κασκόλ που έφεραν την τουρκική σημαία και την επιγραφή «Τουρκία»,  των οπαδών της Φενέρμπαχτσε, οι οποίοι παρακολούθησαν τον αγώνα ΑΕΚ Λάρνακας-Φενέρμπαχτσε. Ακόμη, ισχυρίστηκε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έθεσε τον όρο της ταυτότητας "Κυπριακή Δημοκρατία" στους φιλάθλους που ήθελαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα και άφησε να εννοηθεί ότι πρόβλημα επιλύθηκε με την παρέμβαση του Αρχηγού της Αποστολής του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ερτουγρούογλου Ιστορικό, Ερντογάν,ertougrouoglou istoriko, erntogan