Ερωτοκρίτου: Ανάγκη για θέσπιση «δικαιώματος στη λήθη» σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Την ανάγκη για θέσπιση νομοθετικού πλαισίου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, για κατοχύρωση του «δικαιώματος στη λήθη» για τα άτομα με ιστορικό καρκίνου, ανέδειξε η Βουλευτής Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, σε εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ).

Η κ. Ερωτοκρίτου τόνισε ότι η κατοχύρωση του «δικαιώματος στη λήθη» στόχο έχει να τερματιστεί η διάκριση που υφίστανται καρκινοπαθείς όσον αφορά στην πρόσβασή τους σε ενυπόθηκα και άλλους είδους δάνεια και χρηματοπιστωτικές διευκολύνσεις.

Σε παρέμβασή

της, η κ. Ερωτοκρίτου σημείωσε ότι, πολύ πρόσφατα, η Κυπριακή Δημοκρατία διηύρυνε το ηλικιακό όρο των δικαιούχων γυναικών, ώστε το πρόγραμμα πληθυσμιακού ελέγχου ανίχνευσης του καρκίνου του μαστού να καλύπτει όλες τις γυναίκες μεταξύ 45-74 ετών και υπογράμμισε ότι η συμβολή της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας υπήρξε καθοριστική προς αυτή την κατεύθυνση.

Η κ. Ερωτοκρίτου αναφέρθηκε επίσης στις συζητήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη ώστε οι προσωπικοί ιατροί να έχουν την δυνατότητα απευθείας παραπομπής ασθενών με ψηλαφητή βλάβη σε ειδικούς χειρουργούς ή γυναικολόγους για περαιτέρω διερεύνηση της κατάστασής τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα