Ερώτηση Παπαδάκη στην Κομισιόν για το επίδομα ανεργίας

Ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης (ΕΔΕΚ, S&D) υπέβαλε γραπτό ερώτημα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφορικά με τη χρονική διάρκεια του επιδόματος ανεργίας το οποίο χορηγείται από την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Κύπρος, όπως επισημαίνει ο Ευρωβουλευτής, φαίνεται να κατέχει την πρωτιά του χαμηλότερου χρονικού διαστήματος παροχής ανεργιακού επιδόματος.

Συγκεκριμένα, η Κύπρος παρέχει επίδομα

ανεργίας για 156 εργάσιμες ημέρες νοουμένου ότι έχουν περάσει 26 βδομάδες μέχρι την ημέρα που ένας πολίτης τελεί υπό κατάσταση ανεργίας.

Ο κ. Παπαδάκης τονίζει ότι στην Κύπρο, η οποία από το 2011 και έπειτα μαστίζεται από ένα πρωτοφανές κύμα ανεργίας, το πιο πάνω ποσοστό κρίνεται αναχρονιστικό καθότι λαμβάνονται υπόψη πρότερα κριτήρια όπου η επανεισδοχή στην αγορά εργασίας ήταν δυνατή εντός 6μηνης προθεσμίας. Από την άλλη, πολίτες ευρωπαϊκών χώρων με μικρότερα ποσοστά ανεργίας απολαμβάνουν ευνοϊκότερης ρύθμισης σε σχέση με το επίδομα ανεργίας, το οποίο χορηγείται ακόμη και για τρία ή τέσσερα χρόνια μετά την απόλυση ή το τέλος της σύμβασης του εργαζομένου.

Ο Ευρωβουλευτής ερωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν είναι γνώστης του πιο πάνω φαινομένου, αν προτίθεται να λάβει συγκεκριμένα μέτρα προς πληρέστερη εναρμόνιση των νομοθετικών ρυθμίσεων των κρατών μελών και ομοιόμορφη προστασία των ευρωπαίων πολιτών ώστε να γεφυρωθεί το χάσμα νομοθετικής ρύθμισης που παρατηρείται μεταξύ των χωρών της Ε.Ε.

Keywords
Τυχαία Θέματα