Έρογλου: Οι εθνικοί στόχοι θέλουν υπομονή

Οι εθνικοί στόχοι και οι αγωγές απαιτούν υπομονή, αναφέρει σε μήνυμά του με αφορμή την επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους, ο πρώην ηγέτης των Τ/κ, Ντερβίς Έρογλου εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι μαζί με την μητέρα πατρίδα Τουρκία θα φτάσουν στον στόχο. Χαρακτήρισε παράλληλα σημαντικό βήμα την έκκληση Ερντογάν για αναγνώριση του ψευδοκράτους από την ΓΣ του ΟΗΕ.

Ο κ. Ερογλου, που δεν παρέστη στη σημερινή στρατιωτική παρέλαση, ήταν ο μόνος από τους πρώην ηγέτες της Τ/κ κοινότητας που εξέδωσε γραπτή δήλωση. Σε αυτή

αναφέρει ότι θα πετύχουν το στόχο τους κάνοντας τα απαραίτητα βήματα, επιτυγχάνοντας την οικονομική ανάκαμψη και «αγκαλιάζοντας» το ψευδοκράτος. «Είμαστε ένας δίκαιος λαός. Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε κανέναν όταν διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Η αδιάλλακτη πλευρά που κακομαθαίνουν η ΕΕ και τα ΗΕ, είναι η ε/κ πλευρά» ανέφερε.

Έχει γίνει φανερό, συμπλήρωσε, ότι ενώ (οι Ε/κ) φαίνεται ότι θέλουν ομοσπονδία, αυτό που επιδιώκουν είναι να αφαιρέσουν (από τους Τ/κ) το δικαίωμα βέτο, να εξαφανίσουν την κυριαρχία τους, να διώξουν εξολοκλήρου την Τουρκία από την Κύπρο και να αφαιρέσουν έδαφος που θα καταστρέψει την οικονομική και κοινωνική ζωή των Τ/κ.

«Μετά από όλα αυτά που έγιναν, είναι ανώφελο να μιλάμε με την ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία πιστεύει ακόμα ότι θα εκμαιεύσει τέτοιες απαράδεκτες υποχωρήσεις από τους Τουρκοκύπριους. Είτε αποδέχονται την κυριαρχική μας ισότητα, ότι έχουμε ένα κράτος όπως αυτοί, είτε συνεχίζουμε τον δρόμο μας», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη: Ατάογλου: Το Βαρώσι αύξησε περαιτέρω το τουριστικό δυναμικό των κατεχομένων

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρογλου,eroglou