Ερντογάν: Στην Κομοτηνή όλα τα βλέμματα - Δρακόντεια μέτρα

Στην Κομοτηνή για να ασκήσει τα θρησκευτικά του καθήκοντα θα μεταβεί σήμερα ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος αφίχθη χθες- υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – στην ελληνική πρωτεύουσα, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Δυο διεθνολόγοι σχολιάζουν την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να συμμετέχει σε προσκύνημα και στη συνέχεια σε ιδιωτικό γεύμα.

Τσίπρας σε Ερντογάν:

Παράνομη εισβολή και κατοχή της Κύπρου

Στις 11:15, ο Ταγίπ Ερντογαν μαζί με την σύζυγό του, και την τουρκική αντιπροσωπεία αναμένονται στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος», όπου θα τους υποδεχθούν, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γεώργιος Κατρούγκαλος και ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Αμανατίδης.

Στις 12.10 υπολογίζεται η άφιξή τους στην Κομοτηνή. Κατά την άφιξη του ο Ταγίπ Ερντογάν θα προσευχηθεί στο τζαμί Κιρ Μαχαλά. Στις 13:30 θα ακολουθήσει γεύμα.

Η διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα ολοκληρώνεται στις 16:00 με την αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της συζύγου του, καθώς και της τουρκικής αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.

Τον Τούρκο Πρόεδρο συνοδεύουν η σύζυγός του Εμινέ,ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, Χουλουσί Ακάρ,ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου, ο ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός για την Ε.Ε., Ομέρ Τσελίκ,ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ, ο ΥΠΕΣ, Σουλεϊμάν Σοϋλού, ο ΥΠΟΙΚ, Νιχάτ Ζεϋμπεκτσί, και ο υπουργός Ενέργειας, Μπεράτ Αλμπαϋράκ.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του Ταγιπ Ερντογαν στη Θράκη εκφράζονται φόβοι για ύπουλες ενέργειες.

Γύρω από το τζαμί, Κιρ Μαχαλά, όπου θα προσευχηθεί ο Τούρκος πρόεδρος λαμβάνονται δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.Παράλληλα, η ελληνική αστυνομία διεξάγει εξονυχιστικές έρευνες σε ολόκληρη την περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της νύκτας άγνωστοι έριξαν φυλλάδια σε μουσουλμανικές συνοικίες της Κομοτηνής, τα οποία ανέγραφαν απειλητικά: «Σκέψου ξανά. Ο Ερντογάν θα φύγει, εσύ όμως θα είσαι και αύριο εδώ».

Την ίδια ώρα άγνωστοι σχημάτισαν με σπρέι σταυρούς πάνω σε τοίχους σπιτιών μουσουλμάνων της Κομοτηνής. Το περιστατικό ερευνά η αστυνομική διεύθυνση Ροδόπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα