Ερντογάν προς Πούτιν: «Δεν αναγνωρίζω τα βήματα κατά της Ουκρανίας»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την οποία του εξέφρασε την αντίθεσή του στην αναγνώριση των δημοκρατιών Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ, ενώ τον προσκάλεσε να επισκεφτεί την Τουρκία το συντομότερο δυνατό.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι αποδίδει πάντα μεγάλη σημασία στο στενό διάλογο που εγκαινίασε με το Ρώσο πρόεδρο Πούτιν

για περιφερειακά ζητήματα, καθώς έχουν δει τα θετικά αποτελέσματά του και ότι είναι αποφασισμένος να διατηρήσει αυτό το καθεστώς.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φέρεται επίσης να δήλωσε στον Βλαντιμίρ Πούτιν ότι δεν αναγνωρίζει τα βήματα κατά της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και ότι αυτή είναι μια στάση αρχής, υπογραμμίζοντας επίσης ότι είναι σημαντικό να υπάρξουν αποτελέσματα με βάση τις συμφωνίες του Μινσκ.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης στον συνομιλητή του ότι όταν το πρόβλημα γίνεται πιο σύνθετο, και ιδιαίτερα εξελίσσεται σε στρατιωτική σύγκρουση, δεν θα ωφελήσει κανέναν, γι’ αυτό το λόγο αποδίδει σημασία στη συνέχιση των διπλωματικών επαφών και συνομιλιών. Δήλωσε ότι, όπως και χθες, η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει αυτό που της αναλογεί για τη μείωση των εντάσεων και τη διατήρηση της ειρήνης.

Ο Τούρκος ηγέτης επανέλαβε την έκκλησή του για επίλυση αυτού του ζητήματος μέσω διαλόγου και σημείωσε ότι πρέπει να υπερτερεί η διπλωματία και η εποικοδομητική στάση και στο ΝΑΤΟ.

Τέλος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι αναμένει τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν να επισκεφθεί την Τουρκία το συντομότερο δυνατό για το Ανώτατο Συμβούλιο Στρατηγικής Συνεργασίας, όπως συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψή του στο Σότσι το Σεπτέμβριο.

Διαβάστε επίσης: LIVE: Μπαράζ κυρώσεων κατά της Ρωσίας εν μέσω φόβων για ευρύτερη σύρραξη

Keywords
Τυχαία Θέματα