Ερντογάν: Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να μας επιβάλουν κυρώσεις για S400

Βέβαιος ότι οι ΗΠΑ δεν θα επιβάλουν κυρώσεις στην Τουρκία για τους S-400, παρά τα όσα διατυμπανίζουν, εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

«Το θέμα των S-400 είναι ένα ζήτημα που έχει κλείσει για την Ρωσία και την Τουρκία», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε συνάντηση που είχε

με ξένους δημοσιογράφους, στην οποία –σημειωτέον- δεν προσκλήθηκε κανένας Έλληνας δημοσιογράφος, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «οι ΗΠΑ έχουν πρόβλημα, αλλά οι σχέσεις μας με τον κ. Τραμπ είναι πολύ πολύ διαφορετικές, όπως και του κ. Τραμπ οι σχέσεις είναι πολύ διαφορετικές με εκείνους που βρίσκονται κάτω από τον ίδιο. Επομένως, δεν βλέπω να υπάρχει καμιά μια καμιά πιθανότητα να επιβληθούν κυρώσεις», τόνισε.

Σε περίπτωση που επιβληθούν όμως κυρώσεις, η Τουρκία θα απαντήσει και πάλι, φρόντισε να προειδοποιήσει ο Ταγίπ Ερντογάν, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμιά αρμοδιότητα να αποκλείουν χώρες του ΝΑΤΟ από την συμμαχία. Στο θέμα των κυρώσεων –είπε- οι ΗΠΑ πρέπει να δείξουν πολύ μεγάλη ευαισθησία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέλαβε πάντως ότι σε 15 ημέρες θα ξεκινήσει η παράδοση των S-400 και ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ορίσει που θα τοποθετηθεί το ρωσικό αντι-πυραυλικό σύστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα