Ερντογάν: Οι επιχειρίσεις εναντίον του ΡΚΚ θα συνεχιστούν

Οι επιχειρήσεις εναντίον του ΡΚΚ θα συνεχιστουν, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε: "Χθες το βράδυ σκοτώσαμε 30 τρομοκράτες και ανατινάξαμε το οπλοστάσιό τους".

"Θα συνεχίσουμε μέχρι τέλους τον αγώνα με την τρομοκρατία", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την 11η Συνάντησή του με τους Κοινοτάρχες, αναφέροντας ότι ο λαός είναι στο πλευρό του κράτους και κάθε μέρα που περνά το δείχνει όλο και περισσότερο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος επέκρινε και το φιλοκουρδικό κόμμα HDP

λέγοντας: "Τι άλλο κάνατε σε αυτή τη χώρα εκτός από το να σκάβετε χαρακώματα πίσω από την τρομοκρατική οργάνωση;". Απευθυνόμενος στο HDP είπε ακόμη: "Η διαφορά μας εμάς είναι ότι αγκαλιάσαμε τα 78 εκατομμύρια του λαού. Αλλά αυτοί τέτοια έγνοια δεν έχουν. Αυτοί λένε συνέχεια `είμαστε εκπρόσωποι των Κούρδων`...Ε όχι, εσύ δεν έκανες τίποτα για τον Κούρδο αδελφό σου. Το μόνο που κάνουν είναι να εκμεταλλεύονται τους Κούρδους αδελφούς".

Πάντως στην νοτιοανατολική Τουρκία συνεχίζονται και οι επιθέσεις του ΡΚΚ εναντίον στρατιωτικών και αστυνονικών στόχων. Σήμερα στην πόλη Σιρνάκ το ΠΚΚ διεξήγαγε νέα επίθεση εναντίον της στρατοχωροφυλακής με αυτόματα όπλα και ρουκέτες. Στη Σιλόπι σε επίθεση του ΡΚΚ τραυματίστηκαν δύο στρατιώτες.

Στην επαρχία Μπισμίλ της πόλης Ντιγιάρμπακιρ κηρύχθηκε από τις 11.00 το πρωί σήμερα απαγόρευση κυκλοφορίας για δεύτερη φορά. Η απαγόρευση θα αρθεί με νεότερη ανακοίνωση. Την περασμένη Κυριακή κατά την επίθεση του ΡΚΚ εναντίον της τουρκικής αστυνομίας στην Μπισμίλ είχε σκοτωθεί ένα εννιάχρονο κορίτσι και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν. Στο μεταξύ στο Ντιγιάρμπακιρ μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά οχήματα 30 τανκς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα