Ερντογάν: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τo Ισλαμικό Κράτος

Ο συνασπισμός δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ, υποστηρίζει το Ισλαμικό Κράτος και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα είπε ότι «είναι πολύ σαφές ότι ο συνασπισμός δυνάμεων υπό τις ΗΠΑ υποστηρίζει τις τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία,

μεταξύ αυτών και το Ισλαμικό Κράτος», ενώ πρόσθεσε ότι στο παρελθόν οι Αμερικανοί είχαν κατηγορήσει τους Τούρκους για το ίδιο θέμα.

«Γι’ αυτό, πλέον, έχουμε επιβεβαιωμένα στοιχεία, με φωτογραφίες και βίντεο», πρόσθεσε.

Εξάλλου, λίγο νωρίτερα, η Μόσχα είχε επίσης κατηγορήσει την Ουάσιγκτον ότι χρηματοδοτεί την τρομοκρατία στη Συρία.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη Πράξη Εξουσιοδότησης της Εθνικής Άμυνας την οποία υπέγραψε ο απερχόμενος πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, τη ρωσικό ΥΠΕΞ επισήμανε μέσω της εκπροσώπου του Maria Zakharova, ότι η νέα νομοθεσία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραδοθούν νέα όπλα στη Συρία.

Αυτά τα όπλα, ανέφερε, θα βρουν σύντομα το δρόμο τους προς τα χέρια τζιχαντιστών, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ «αρνήθηκαν» να συνεργαστούν πλήρως για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Οι δηλώσεις αυτές αναμένεται να οξύνουν σε μεγάλο βαθμό τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, σε μια περίοδο που το φλερτ μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας γίνεται όλο και στενότερο και η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο μοιάζει με καζάνι που βράζει.

Keywords
Τυχαία Θέματα