Παραδέχθηκε έμμεσα ήττα στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν

Την ήττα του στην Κων/λη παραδέχθηκε τελικά ο Τούρκος πρόεδρος στο διάγγελμά του προς το λαό.

Όπως δήλωσε, «ακόμη κι αν ο λαός μας έδωσε το μητροπολιτικό δήμο αλλού, τις συνοικίες (της Κων/λης) τις έδωσε στο ΑΚΡ», δήλωση που ερμηνεύεται ως παραδοχή ήττας από τα τουρκικά ΜΜΕ μετά την ομιλία του στην Άγκυρα.

«Θα σταθούμε όρθιοι», σημείωσε και ευχαρίστησε το λαό του που επί 15 συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις τον έχει καταστήσει νικητή. «Η συμμαχία της Δημοκρατίας θα βρίσκεται για 4.5 χρόνια ακόμη στην εξουσία. Συνεχίζουμε!»

δήλωσε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε ειδικά τους Κούρδους πολίτες για την ψήφο τους, ενώ σημείωσε ότι όπου έκαναν λάθη θα τα εξετάσουν και θα δουν γιατί «δεν κατάφεραν να μπουν αρκετά στις καρδιές» των πολιτών και γιατί δεν εξήγησαν τον εαυτό τους καλά στο λαό.

Επεσήμανε ότι η Τουρκία εισήλθε σε μια περίοδο όπου για 4,5 χρόνια δεν θα έχει εκλογές. «Θα αξιοποιήσουμε αυτό το διάστημα με τον καλύτερο τρόπο μαζί με το έθνος μας. Θα καταβάλλουμε προσπάθειες να βρουν λύση όλα τα θέματα που περιμένουν λύση».

«Δεν θυμώνουμε, ούτε πληγωνόμαστε. Είμαστε ένα κόμμα που έχει πάρει το 52% των ψήφων. Εμείς γίναμε πρώτοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Ευγνωμονώ τον Κύριο που μου έδωσε εσάς ως συνοδοιπόρους», κατέληξε ο Τούρκος Πρόεδρος, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα