Ερντογάν: Μας λυπεί η ρητορική περί κυρώσεων

«Λυπηρό» χαρακτήρισε ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το γεγονός ότι τελευταία η ρητορική των κυρώσεων κατά της Τουρκίας αυξήθηκε από ΗΠΑ και Ευρώπη, σε μία πρώτη αντίδρασή του στην απόφαση του Κογκρέσου για επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία λόγω S-400, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Διαβάστε ακόμη: Ερντογάν: Αναμένει από ΗΠΑ να μην επιβάλει κυρώσεις για

τους S-400

O Τούρκος πρόεδρος, παράλληλα, προσπάθησε να δείξει ότι ο ειρηνοποιός της περιοχής είναι ο ίδιος, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την Ελλάδα και τους άλλους παίκτες στην ανατ. Μεσόγειο.

«Δεν είμαστε μια χώρα που επιδιώκει την ένταση και μάλιστα την σύγκρουση ούτε με τους γείτονές της ούτε με κανένα άλλο κράτος. Παλεύουμε για την ειρήνη ολόκληρης της περιοχής και του κόσμου», είπε, ενώ επίσης παρουσίασε την χώρα του «θύμα παγκόσμιας επίθεσης».

«Ως χώρα και έθνος, αντιμετωπίζουμε ταυτόχρονα πολλές περιφερειακές και παγκόσμιες πολιτικές, οικονομικές και ανθρωπιστικές κρίσεις.

Ενώ αναμένουμε υποστήριξη από κάθε κράτος στις προσπάθειές μας, δυστυχώς, ενδέχεται να γίνουμε δέκτες άδικων κατηγοριών», σημείωσε.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας στη συνέχεια στην γνωστή ρητορική του, άρχισε και πάλι τις προειδοποιήσεις…

Όπως είπε, «αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμείνουμε σιωπηλοί έναντι της παραβίασης των δικαιωμάτων και της κυριαρχίας μας ως χώρα και έθνος. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να καταπατήσει τα δικαιώματά μας».

Keywords
Τυχαία Θέματα