Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να πει κουβέντα στην Τουρκία για τη Λιβύη

«Στο θέμα της Λιβύης κανένας, και ειδικά όσοι τείνουν χείρα φιλίας σε αιμοδιψείς βαρόνους πολέμου, δεν έχει δικαίωμα να πει κουβέντα στην Τουρκία», δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε περιφερειάρχες στην Άγκυρα.


«Από το Σουδάν μέχρι τη Ρωσία και από κάθε γωνιά του πλανήτη μισθοφόροι προστρέχουν και πολεμούν στο πλευρό πραξικοπηματιών στρατηγών δίνοντάς τους κάθε είδους όπλα και μετά επικρίνουν την Τουρκία

χωρίς καμία ντροπή».

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε μάλιστα για «προδότες της δημοκρατίας», όσους υποστηρίζουν έναν τον Χαφτάρ, ενώ υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει η Λιβύη να περάσει σε χέρια πραξικοπηματιών.

«Όσοι στέκονται δίπλα σε έναν πραξικοπηματία, αντί της νόμιμης κυβέρνησης και του λαού της Λιβύης, προδίδουν καταρχήν τη δημοκρατία

Οι αραβικές χώρες, που υποστηρίζουν ξεδιάντροπα τον Χαφτάρ, κατακρίνουν την Τουρκία. Η Τουρκία δεν έχει προβεί σε καμία παράνομη ενέργεια στη Λιβύη. Η Τουρκία δεν θα αφήσει τη Λιβύη σε πραξικοπηματίες».

Keywords
Τυχαία Θέματα