Ερντογάν για Oruc Reis: Θα απαντήσουμε κατάλληλα στην παραμικρή παρενόχληση

Ανυποχώρητος στις θέσεις του εμφανίστηκε για ακόμη μία φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έστειλε μεταξύ άλλων μήνυμα πως θα συνεχίσει να «προστατεύει τα συμφέροντα της Τουρκίας σε Ανατολική Μεσόγειο, Λιβύη και Αιγαίο».

Μιλώντας σε υποστηρικτές του στην πόλη Ριζούντα, ο Ερντογάν τόνισε χαρακτηριστικά πως προτεραιότητά του είναι «να προστατεύσουμε στο μέγιστο τα δικαιώματάν μας στην Ανατολική Μεσόγειο, την Λιβύη

και το Αιγαίο», ενώ τόνισε πως η κυβέρνησή του «θα συνεχίσει με τον τρόπο της, ανεξάρτητα από ό,τι λέει ο καθένας, κοιτάζοντας στην κατεύθυνση που επιθυμεί μόνο το έθνος».

«Θα προστατεύσουμε την ‘Γαλάζια Πατρίδα’ με αποφασιστικότητα» είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak.

Ο ίδιος έκανε λόγο για ένταση που κλιμακώθηκε στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου με υπαιτιότητα της Αθήνας και του Παρισιού -όπως λέει- στέλνοντας το μήνυμα πως η Άγκυρα δεν θα υποχωρήσει μπροστά σε κυρώσεις και απειλές.

«Δεν θα διστάσουμε να δώσουμε απάντηση»
Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε εκ νέου αναφορά στο παρ’ ολίγον θερμό επεισόδιο της ελληνικής φρεγάτας «Λήμνος» με την τουρκική «Kemal Reis», απειλώντας πως η Άγκυρα δεν θα διστάσει να δώσει την κατάλληλα απάντηση σε ενδεχόμενη παρενόχληση του Oruc Reis.

«Το Oruç Reis θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του έως τις 23 Αυγούστου», επανέλαβε.

Πηγή:in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα