Ερντογάν: Η Τουρκία πρέπει να διατηρήσει υψηλό επίπεδο αποτροπής

«Το να είμαστε ισχυροί από στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική άποψη δεν είναι μια επιλογή αλλά αναγκαιότητα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά την τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας İstanbul (F-515) που αποτελεί το πέμπτο πλοίο που ναυπηγήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος MİLGEM (Εθνικό Πλοίο) και την τελετή για την πρώτη συγκόλληση του τρίτου πακιστανικού πλοίου που ναυπηγείται στο πλαίσιο του προγράμματος Κορβέτων MİLGEM, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.


«Στέλνω

τους χαιρετισμούς μου και την αγάπη μου στους Πακιστανούς αδελφούς μας με τους οποίους είμαστε ένα στη χαρά και στη λύπη. Σήμερα κάνουμε ένα βήμα πιο μπροστά στην ιστορική αδελφοσύνη που συνδέει Τουρκία-Πακιστάν. Οι δυο χώρες θα συνεχίσουν να ενισχύουν τη συνεργασία σε κάθε πεδίο. Ξέρουμε ότι έχουμε ένα πολύ σημαντικό δυναμικό ιδίως στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Τα έθνη που δεν είναι ισχυρά, ανεξάρτητα και τεχνολογικά επαρκή στον αμυντικό τομέα δεν μπορούν να ατενίσουν με ασφάλεια το μέλλον», σημείωσε.

«Η Τουρκία υποχρεούται να διατηρήσει στο υψηλότερο επίπεδο την αποτρεπτική της ικανότητα, προκειμένου να εγγυάται την εθνική της ασφάλεια και να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των φίλων της», είπε ο Ερντογάν.

«Είμαστε ένα έθνος που έχει φιλοδοξίες, στόχους και λόγο να πει για την πορεία του κόσμου», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Το 2002 έτρεχαν μόνο 62 προγράμματα στην αμυντική βιομηχανία, τώρα αυτός ο αριθμός πλησιάζει τα 700. Στα χερσαία και θαλάσσια μέσα έχουμε καταστεί μια χώρα, η οποία μαζί με τις δικές της ανάγκες καλύπτει και τις ανάγκες φιλικών και συμμαχικών χωρών. Είμαστε μια από τις 10 χώρες που σχεδιάζουν, ναυπηγούν και συντηρούν το δικό τους πολεμικό πλοίο. Όλος ο κόσμος παρακολουθεί με θαυμασμό τα άοπλα και εξοπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, που κατασκευάζονται με εγχώριες δυνατότητες», υπογράμμισε.

«Η επιτυχία των έργων που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα οφείλεται στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των φορέων μας», είπε.

«Η Τουρκία είναι μια χώρα που υπερβαίνει με τη δική της δύναμη τις δυσκολίες που προβάλλουν οι παγκόσμιοι προμηθευτές εξοπλισμών και τα κρυφά και φανερά εμπάργκο που επιβάλλουν», δήλωσε με νόημα ο Τούρκος πρόεδρος, αφήνοντας αιχμές για τις ΗΠΑ.

«Πρώτη μας προτεραιότητα είναι να επιλέγουμε τις δικές μας εταιρείες, τους εθνικούς μας φορείς ανάμεσα σε ισοδύναμα προϊόντα και προγράμματα σε οποιοδήποτε τομέα», πρόσθεσε.

«Όχι μόνο εξαλείφουμε τις αδυναμίες του παρελθόντος στην αμυντική βιομηχανία, αλλά ταυτόχρονα προετοιμαζόμαστε και για το μέλλον», είπε.

«Θεού θέλοντος, με πέντε μεγάλα προγράμματα που θα εντάξουμε σε υπηρεσία μέσα σε πέντε χρόνια θα καταστήσουμε το στόλο μας πολύ ισχυρό. Με τη φρεγάτα İstanbul θα εντάξουμε για πρώτη φορά στο δυναμικό το Gökdeniz που αποτελεί την ναυτική έκδοση του αντιαεροπορικού συστήματος χαμηλού υψομέτρου Korkut», κατέληξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Επιδιώκει να σπρώξει την πενταμερή κοντά στη Σύνοδο της ΕΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα