Ερντογάν: Η ψυχική κατάσταση του Κιλιτσντάρογλου πρέπει να εξεταστεί

Σε… ψυχίατρο στέλνει ο ένας ηγέτης τον άλλον στην Τουρκία.

Μετά τον αρχηγό της της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζήτησε από τον Ερντογάν να φέρει χαρτί από γιατρό ότι είναι καλά, ο Τούρκος πρόεδρος πήρε τη σκυτάλη πριν από λίγο και του απάντησε ότι εξέταση χρειάζεται ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σήμερα σε περιφερειάρχες, δήλωσε: «Εάν υπάρχουν γιατροί ανάμεσά μας, θα γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η ψυχική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται (ο Κιλιτσντάρογλου) και τί καταδεικνύει αυτό. Δεν επεμβαίνουμε στη δουλειά κανενός, ούτε

στων γιατρών... Είναι όμως σαφές ότι υπάρχει μια σοβαρή κατάσταση που χρειάζεται επείγουσα επέμβαση τόσο στο CHP όσο και στην πολιτική της χώρας. Εμάς το καθήκον μας είναι να λέμε «ο Αλλάχ να σε κάνει καλά’ και εμείς να ασχολούμαστε με τη δική μας δουλειά».

Απαντώντας επίσης στην κριτική της αντιπολίτευσης σχετικά με τις τιμές της ενέργειας, ο Ερντογάν δήλωσε:

«Σε μια εποχή που οι τιμές της ενέργειας έχουν διπλασιαστεί και πενταπλασιαστεί σε όλο τον κόσμο, κάνουμε κάθε είδους θυσίες για την προστασία των πολιτών μας, κύριε Κεμάλ! Δεν ξέρεις που βρίσκεσαι. Δεν βλέπεις τηλεόραση; Δεν βλέπεις σε ποια κατάσταση έχει έρθει η Ευρώπη και ο κόσμος ενεργειακά; Οι άνθρωποι δεν βρίσκουν φυσικό αέριο αυτή τη στιγμή. Δεν τα βλέπεις αυτά; Η Γερμανία, η Αγγλία, ειδικά οι ΗΠΑ, έχουν στεγνώσει από μαζούτ. Εμείς τα έχουμε περάσει όλα αυτά, αλλά εκείνοι τώρα δεν μπορούν να βρουν ούτε οδηγό φορτηγού», είπε, ενώ υποστήριξε ότι είναι ο μόνος που μπορεί να λύσει τα προβλήματα της χώρας.

«Είμαστε ο στρατός της ταπεινότητας»

«Αυξήσαμε τους μισθούς των εργαζομένων και των δημοσίων υπαλλήλων, των οποίων οι συμβάσεις ανανεώθηκαν τις προηγούμενες εβδομάδες, κύριε Κεμάλ. Το γνωρίζετε; Τόσο οι δημόσιοι υπάλληλοί μας όσο και οι εργαζόμενοι μας είναι ικανοποιημένοι με την κατάσταση μετά από αυτές τις συλλογικές συμβάσεις. Έχουμε καταστήσει σαφές ότι είμαστε δίπλα στον εργαζόμενο, με 30% μέσο όρο αυξήσεις, σε μια περίοδο όπου ο πληθωρισμός ήταν κάτω από το 20%.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στη χώρα μας, ότι όλα είναι ρόδινα. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Φυσικά, κι έχουμε προβλήματα. Αλλά εμείς γνωρίζουμε καλύτερα ποια είναι, πώς προκαλούνται και πώς να τα λύνουμε», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, υποστηρίζοντας ότι το κυβερνών κόμμα είναι ένας «στρατός ταπεινότητας».

«Η αλαζονεία δεν μας ταιριάζει. Είμαστε ο στρατός της ταπεινότητας και θα συνεχίσουμε αυτό το ταξίδι ως στρατός της ταπεινότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: «Θέμα εθνικής ασφάλειας η υγεία του Ερντογάν»

Keywords
Τυχαία Θέματα