Ερντογάν: «Η Μεγάλη Τουρκία δεν σημαίνει επεκτατισμό»

Για «Μεγάλη Τουρκία» κάνει λόγο πια ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φροντίζοντας, ωστόσο, να επισημάνει ότι δεν εμπεριέχει την έννοια του ‘επεκτατισμού’, αλλά της υπεράσπισης των απανταχού καταπιεσμένων και αδικημένων.

Σε ομιλία του σε οργάνωση Νέων στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος είπε το τουρκικό έθνος βρίσκεται στις παραμονές μιας νέας εποχής. «Το όνομα αυτής της εποχής είναι νέα Ανάσταση και Ανάληψη. Αυτή

η εποχή είναι η εποχή που το ιδεώδες της Μεγάλης Τουρκίας θα γίνει πράξη. Ασφαλώς αυτό το ιδεώδες αφορά μόνο τη δική μας γεωγραφική περιοχή. Δεν έχει την έννοια του ‘επεκτατισμού’. Όσοι προσπαθήσουν να βρουν ψεγάδια στο ιδεώδες μας, γνωρίζουμε εξ αρχής ότι θα προσπαθήσουν μόνο να επικρίνουν και να καταδικάσουν, αντί να κατανοήσουν. Δεν δίνουμε σημασία σε όσους, αντί να φάνε το σταφύλι, προσπαθούν να δείρουν τον αμπελουργό. Εμείς υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας και τους αδελφούς μας, καθώς και ένα παγκόσμιο σύστημα στο οποίο όλοι οι καταπιεσμένοι και αδικημένοι του κόσμου θα ζουν μέσα σε γαλήνη, ειρήνη και ασφάλεια», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα