Ερντογάν: «Η Ελλάδα συμπεριφέρεται προκλητικά και παιδιάστικα»

Νέες προειδοποιήσεις προς την Αθήνα απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας την συμπεριφορά της «προκλητική και παιδιάστικη», όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Μιλώντας σε τελετή απονομής του Κρατικού Μεταλλίου Τιμής, ο Τούρκος ηγέτης ανέφερε ότι «έχει γίνει κατανοητό από τους συνομιλητές μας ότι η Τουρκία δεν πρόκειται να λυγίσει μπροστά στη γλώσσα των απειλών, που δεν ωφελεί σε τίποτα (στην ανατ. Μεσόγειο), ούτε σε εκβιασμούς, ούτε σε πειρατείες.

Το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες έχει προκριθεί ως λύση του ζητήματος το τραπέζι της διπλωματίας είναι αποτέλεσμα της αποφασιστικής στάσης της χώρας.
Εμείς από την αρχή υποστηρίζουμε ότι το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί μέσω διαλόγου, διαπραγματεύσεων και των κανόνων καλής γειτονίας.

Παρά τις προκλήσεις και την παιδική συμπεριφορά της άλλης πλευράς, εμείς ενεργούσαμε με σοβαρότητα για να είμαστε πάντα ένα δίκαιο και μεγάλο κράτος.
Κατά την διαδικασία της μετάβασης σε αυτό το στάδιο, έχει σημασία η λογική, η ψυχραιμία και η οξύνους στάση που έχει επιδείξει η Τουρκία. Θα εξακολουθήσουμε να δείχνουμε την απαιτούμενη ωριμότητα και στην συνέχεια.

Όσοι προσεγγίζουν την Τουρκία με ειλικρίνεια, θα καταλάβουν πόσο δίκαιοι είμαστε πάντα, αλλά όσοι δοκιμάσουν την υπομονή και την αποφασιστικότητα της Τουρκίας, θα λάβουν την απάντηση που τους αξίζει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην τρομοκρατία, δήλωσε:

«Θα ζητάμε πάντα λογαριασμό για το αίμα που ρίξανε αυτοί που απείλησαν την αλληλεγγύη και την ενότητα του έθνους.
Ακριβώς όπως δεν αφήνουμε τις ορδές των δολοφόνων στα βουνά να σηκώνουν κεφάλι, έτσι δεν ανεχόμαστε και τα παρακλάδια τους στις πόλεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα