Ερντογάν για σιτηρά: Ο Πούτιν έχει δίκιο, να πηγαίνουν πρώτα σε πλούσιες χώρες

Υπεραμύνθηκε της απόφασης Πούτιν τα σιτηρά να αποστέλλονται πρώτα στις πλούσιες χώρες κι από εκεί στις φτωχές ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο ταξίδι της επιστροφής του από τα Βαλκάνια.

«Ειλικρινά, βρίσκω σωστή την προσέγγιση του κ. Πούτιν ‘να πάμε στις πλούσιες χώρες, όχι στις φτωχές’. Άρα, δεν πρέπει να γίνεται έτσι. Διότι το πραγματικό πρόβλημα εδώ θα πρέπει να είναι η αναζωογόνηση των φτωχών χωρών από αυτόν τον διάδρομο σιτηρών και η διασφάλιση ότι οι φτωχές χώρες θα πάρουν το μερίδιό τους

από εδώ και θα ξεπεράσουν αυτήν την ταραγμένη περίοδο. Αλλά αυτό δεν φαίνεται να ισχύει αυτή τη στιγμή. Με άλλα λόγια, όπως είπε ο κ. Πούτιν, τα πλοία αυτά πηγαίνουν είτε σε αναπτυγμένες είτε σε αναπτυσσόμενες χώρες. Ίσως γι' αυτό ο κ. Πούτιν δεν στέλνει ρωσικά προϊόντα. Φυσικά, στη συνάντησή μας στη Σαμαρκάνδη, θα του ζητήσουμε να στείλει ρωσικά προϊόντα μέσω του διαδρόμου με αυτά τα πλοία. Θα του το ζητήσουμε ιδιαιτέρως να το κάνει αυτό. Εάν αρχίσουν να φτάνουν τα ρωσικά σιτηρά, θα τα βάλουμε όλα σε ένα συγκεκριμένο σύστημα με τον καλύτερο τρόπο, μέχρι να φτάσουμε σε αυτές τις φτωχές αφρικανικές χώρες και θα στείλουμε αυτό το σιτάρι κι άλλα προϊόντα, όλα εκεί. Θα μιλήσουμε γι' αυτό ανοιχτά μαζί τους. Επειδή υπάρχουν πολλές χώρες που βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, ειδικά στην Αφρική, και πρέπει να αγκαλιάσουμε αυτές τις χώρες και να τους στείλουμε αυτά τα προϊόντα το συντομότερο δυνατό», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Πούτιν-Ερντογάν θα συζητήσουν συμφωνία για μεταφορά σιτηρών στη Μαύρη Θάλασσα

«ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ»

Ο Τούρκος πρόεδρος κλήθηκε επίσης να σχολιάσει και το «έρχεται βαρύς χειμώνας», αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση.

«Ο φετινός χειμώνας δεν θα είναι εύκολος για την Ευρώπη, θα είναι ένας πολύ προβληματικός χειμώνας, θα είναι ένας πολύ βαρύς χειμώνας οικονομικά», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα