Ερντογάν για επίσκεψη στην Αθήνα: Ελπίζω με την Ελλάδα να γίνουμε παράδειγμα
Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Χ ο Τούρκος πρόεδρος, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Αθήνα και την συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνοψίζει τις δηλώσεις που έκανε στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα πρωθυπουργό και εύχεται Ελλάδα και Τουρκία να δώσουν ένα παράδειγμα στον κόσμο στα βήματα εξομάλυνσης που θα κάνουν για την εξομάλυνση των σχέσεών τους.
«Πραγματοποιήσαμε σήμερα την πέμπτη συνεδρίαση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Τουρκίας-Ελλάδας με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Αθήνα σήμερα.
Με την Διακήρυξη των Αθηνών για Φιλικές Σχέσεις και Καλή Γειτονία, επιβεβαιώσαμε στο υψηλότερο επίπεδο την βούλησή μας να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας. Συμφωνούμε να αυξήσουμε τον όγκο των εμπορικών μας συναλλαγών από περίπου 5 δισ. δολάρια σε 10 δισ. δολάρια.Στις συνομιλίες μας, επισημάναμε τη σημασία των συγκοινωνιακών έργων, όπως την κατασκευή δεύτερης γέφυρας στο συνοριακό πέρασμα των Ιψάλων-Κήπων.Συζητήσαμε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την συνεργασία μας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Χαιρετίσαμε το κλείσιμο του στρατοπέδου Λαυρίου.Η τουρκική μειονότητα στην Ελλάδα και η ελληνική μειονότητα στη χώρα μας αποτελούν τα δομικά στοιχεία του ανθρώπινου και πολιτιστικού μας πλούτου.Η αύξηση της ειρήνης και της ευημερίας των μειονοτήτων θα επηρεάσει θετικά τις σχέσεις μας.Μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη διευθέτηση του Κυπριακού στην βάση των πραγματικοτήτων στο νησί θα ωφελήσει ολόκληρη την περιοχή.Είναι ειλικρινής επιθυμία μας να επιλύσουμε τα τρέχοντα προβλήματά μας μέσω εποικοδομητικού διαλόγου, καλής γειτονίας και κοινών προσπαθειών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου.Είμαστε δύο γειτονικές χώρες που μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα, την ίδια γεωγραφία, το ίδιο κλίμα και ακόμη και τον ίδιο πολιτισμό σε πολλούς τομείς.Θέλουμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε μια θάλασσα ειρήνης και συνεργασίας.Θέλουμε να δώσουμε το παράδειγμα σε όλο τον κόσμο με τα κοινά βήματα που θα κάνουμε ως Τουρκία-Ελλάδα.
Σας λέω ειλικρινά, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα μεταξύ μας που να είναι πολύ μεγάλο για να λυθεί...»
Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyimizin beşinci toplantısını @PrimeministerGR ile bugün Atina'da gerçekleştirdik.
Dostane İlişkiler ve İyi Komşuluk Hakkında Atina Bildirgesi ile ilişkilerimizi geliştirme yönündeki irademizi en üst seviyede teyit ettik.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο εφιαλτικός χειμώνας της Γερμανίας: δεν λειτουργεί τίποτα
- Τι έφαγαν Μητσοτάκης – Ερντογάν: Το φαγητό αποτύπωνε τις κοινές μας… γεύσεις με την Τουρκία
- Σοβαρό περιστατικό στην Αγία Παρασκευή: Γυναίκα κατήγγειλε πως την απειλούσε η κόρη της με μαχαίρι
- Ποιος είναι ο Έλληνας επιχειρηματίας που συνάντησε ο Ερντογάν στην πρεσβεία της Τουρκίας
- ΕΟΔΥ: 44 θάνατοι από κορoνοϊό. Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι εισαγωγές
- Κτηνωδία στην Αραχώβα: Το Ανθρωποκτονιών αναλαμβάνει την υπόθεση του Όλιβερ
- Ερντογάν προς Αταμάν: Γιατί ήρθες στον Παναθηναϊκό; – Η απάντηση του Τούρκου προπονητή
- ΕΟΦ: Νέα λίστα με τα 109 φάρμακα που είναι σε έλλειψη
- Γεραπετρίτης στην ΕΡΤ: Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην αρχηγό του κράτους
- Η Θέμις Μπαζάκα απαντά στον σάλο για της δηλώσεις της σχετικά με τα θρησκευτικά: «Με σόκαρε…»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- ΚΕ: Η θέλησή μας για λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα παραμένει ισχυρή
- Τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό συζήτησαν Χριστοδουλίδης- Μητσοτάκης
- Τατάρ: Ας εξερευνήσουμε μαζί τους φυσικούς πόρους
- Ο πρίγκιπας Χάρι εκτιμά πως δεν είναι ασφαλής στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Δανία: Υιοθετεί νόμο που απαγορεύει το κάψιμο αντιτύπων του Κορανίου
- ΗΠΑ: Σε απεργία οι εργαζόμενοι της Washington Post
- Συρία: «Θα πεθάνουμε από πείνα», λένε εκτοπισμένοι
- Σκοτώθηκε γιος Ισραηλινού υπουργού σε μάχες στη Γάζα
- ΟΗΕ: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η κρίση μεταξύ Βενεζουέλας και Γουιάνας
- Ισραήλ:Υπερασπίζεται τον τρόπο διαχείρισης της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζας
- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Ερντογάν για επίσκεψη στην Αθήνα: Ελπίζω με την Ελλάδα να γίνουμε παράδειγμα
- Συρία: «Θα πεθάνουμε από πείνα», λένε εκτοπισμένοι
- Ο πρίγκιπας Χάρι εκτιμά πως δεν είναι ασφαλής στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΗΠΑ: Σε απεργία οι εργαζόμενοι της Washington Post
- Σκοτώθηκε γιος Ισραηλινού υπουργού σε μάχες στη Γάζα
- Αναθεώρηση των κανόνων της ΕΕ για την άδεια οδήγησης, ψήφισαν οι ευρωβουλευτές
- Φιλιππίνες-συντριβή αεροσκάφους σε δάσος: Νεκρός βρέθηκε ο πιλότος
- Ουκρανία: Έλλειμμα ηλεκτρικής ενέργειας λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών
- ΟΗΕ: Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η κρίση μεταξύ Βενεζουέλας και Γουιάνας
- Yπόκλιση Γεραπετρίτη κατά την είσοδο του Ερντογάν στο προεδρικό μέγαρο
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κ.Τσιάρας: Η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης
- Τραγωδία στο Ηράκλειο: Το μοιραίο λάθος που «σκότωσε» την 92χρονη στο γηροκομείο – «Ήταν ένα τραγικό ανθρώπινο λάθος»
- Ανάπτυξη: Έκοψε ταχύτητα λόγω πληθωρισμού και πλημμυρών - Στο 3% παραμένει ο πήχης του 2023
- Τσακαλώτος για φορολογικό νομοσχέδιο: "Είτε ο Τσοβόλας ήταν 40 χρόνια μπροστά ή εσείς είστε 40 χρόνια πίσω"
- Αποκάλυψη για το καλυμμένο μάτι του Παύλου Γλύξμπουργκ: Έκανε επέμβαση στον αμφιβληστροειδή
- Ξεσπά ο Άρης Σοϊλέδης για την κτηνωδία με το χάσκι στην Αράχωβα: "Δεν μπορώ να το διανοηθώ, έχω τρελαθεί"
- Επίσκεψη Ερντογάν: Η πρώτη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ μέσω Δημήτρη Μάντζου
- Βουλή: Πέρασε με 158 "ναι" το φορολογικό νομοσχέδιο
- Πως είδαν τα Διεθνή ΜΜΕ τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν
- Η απάντηση Ερντογάν για τον Πίνατ