Ερντογάν: Ενισχύουμε τη Γαλάζια Πατρίδα και την αμυντική βιομηχανία

O Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας απόψε σε εκδήλωση της τουρκικής Ακαδημίας της Αστυνομίας υποστήριξε ότι θα συνεχίσει να θωρακίζει με κάθε τρόπο την 780 χιλ. τ.χλμ. χώρα του, όπως και την Γαλάζια Πατρίδα, ώστε ο λαός του να ζει ειρηνικά και με ασφάλεια.

«Ενισχύουμε την ασφάλεια των συνόρων μας ενάντια σε κάθε είδους απόπειρες παράνομης διείσδυσης καθώς και τρομοκράτες. Με την αστυνομία μας, με τη στρατοχωροφυλακή μας και την ακτοφυλακή μας διαρκώς θωρακίζουμε και θα θωρακίζουμε

κάθε σπιθαμή της 780 χιλιάδων τ.χλμ. πατρίδας μας και της Γαλάζιας Πατρίδας μας, ως μια χώρα της οποίας ο λαός θα έχει το προσόν να ζει με ασφάλεια», ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει επίσης να αναπτύσσει την αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας με τις εθνικές δυνατότητες που διαθέτει.

«Θα συνεχίσουμε την πορεία μας υλοποιώντας αναπτυξιακά έργα σε διάφορους τομείς, ιδιαίτερα στην αμυντική βιομηχανία. Θα συνεχίσουμε το δρόμο μας με τα ΙΗΑ, SIHA, τα Ακιντζί, το Χιουρκούς και τα Γκιοκμπέι. Θα συνεχίσουμε με τις εθνικές και εγχώριες δυνάμεις μας. Καθώς υποδεχόμαστε την εκατονταετηρίδα της Δημοκρατίας μας, θα εργαστούμε σκληρότερα, ώστε να αφήσουμε στους νέους μας μια Τουρκία όπου θα μπορούν να οικοδομήσουν με σιγουριά το όραμα του 2053».

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απαντώντας επίσης στις καταγγελίες του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι κυβέρνηση και αστυνομία έχουν κάνει τη χώρα κέντρο διερχομένων βαρόνων ναρκωτικών, είπε: «Πώς μπορείτε να λέτε σε έναν τέτοιο θεσμό ότι ‘η Τουρκία καλύπτει το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της πουλώντας ναρκωτικά’; Πόσο ανελέητο, πόσο ασυνείδητο αυτό που είπε!».

Keywords
Τυχαία Θέματα