Ερντογάν: "Κρίσιμη περίοδος για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας"

Δεν δείχνει να πτοείται ο Ταγίπ Ερντογάν από τις εξελίξεις σε σχέση με τις θεωρήσεις εισόδου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σε σημερινές του δηλώσεις επανέλαβε για ακόμα μια φορά τη θέση του ότι αλλαγές στο νόμο ενάντια στην τρομοκρατία δεν θα υπάρξουν από δικής του πλευράς. Τόνισε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι το από τη μια το παίζουν δημοκράτες αλλά από την άλλη θέλουν να παρέμβουν στα εσωτερικά της Τουρκίας.

Σημείωσε επίσης ότι με το να του ζητούν να αλλάξει το νόμο ενάντια στην τρομοκρατία είναι σαν να του λένε να μαλακώσει τη στάση του ενάντια στην τρομοκρατία και να

ενταχθεί στο πλευρό των τρομοκρατών.

Σε σχέση με την άρση των θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους πολίτες, πρόσθεσε πως το επόμενο διάστημα ή θα υπάρξει αποτέλεσμα στις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ ή θα συνεχίσουν μόνοι τους τον δρόμο τους. "Η δική μας επιλογή είναι η νέα Τουρκία να βρίσκεται δίπλα στους Ευρωπαίους φίλους μας", ανέφερε κλείνοντας.

Αργά ή γρήγορα θα έρθει το προεδρικό σύστημα στην Τουρκία.

Αργά ή γρήγορα θα έρθει ενώπιον του λαού νέο σύνταγμα και προεδρικό σύστημα, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απορρίπτοντας τη δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου ότι "δεν μπορεί να εφαρμοστεί προεδρικό σύστημα σε αυτή τη χώρα χωρίς να χυθεί αίμα".

Το αίμα είναι δουλειά των δικτατόρων, των τυράννων και μερικές φορές των ανώμαλων. Τι από αυτά είναι η αντιπολίτευση εγώ το αφήνω στην κρίση του λαού", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος απαντώντας στον ηγέτη της αντιπολίτευσης.

«Ας μην ενθουσιάζονται» συμπλήρωσε, «αυτοί που ετοιμάστηκαν για εμπόριο αίματος, δεν δίνουμε αίμα πουθενά πέραν του ερυθρού σταυρού», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα