Ερντογάν: Αυθαίρετη η συμπεριφορά των ΗΠΑ

‘Αυθαίρετη’ χαρακτήρισε τη συμπεριφορά των ΗΠΑ ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την απόφαση να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία.

Σε γεύμα που παρέθεσε στο προεδρικό μέγαρο για τη 10η Διάσκεψη Πρεσβευτών, ανέφερε ότι η Τουρκία βρίσκεται στο στόχαστρο λόγω των διεθνών θριάμβων της των τελευταίων ετών και πρόσθεσε πως το τελευταίο διάστημα η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πολιορκία στην οικονομία όπως και σε άλλους τομείς.

«Είναι ξεκάθαρο ότι θα συνεχιστούν για κάποιο διάστημα

ακόμη οι επιθέσεις που ξεκίνησαν με τα γεγονότα στο Γκεζί το 2013, που συνεχίστηκαν με τη ‘δικαστική απόπειρα πραξικοπήματος’ στις 17/25 Δεκεμβρίου και κορυφώθηκαν με τη δόλια απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016», δήλωσε.

«Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ακόμη και για διαφορετικές μορφές επιθέσεων που στοχεύουν στην ανεξαρτησία, τα οικονομικά μας συμφέροντα, την τιμή και την αξιοπρέπεια καθώς και την προσωπικότητα της Τουρκίας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Γρήγορα αντιληφθήκαμε τα παιχνίδια που στήθηκαν μέσω τρομοκρατικών οργανώσεων και τα εμποδίσαμε», υπογράμμισε.

«Δεν συμφωνήσαμε με τον διάδρομο τρομοκρατίας που προσπάθησαν να δημιουργήσουν γύρω μας στη Συρία με πρόσχημα τον αγώνα κατά του ISIS», ανέφερε.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα