Έρμαιο του Διοικητή των ΒΒ πρόσφυγες–Δεν συναινεί σε έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας

Γη του Βρετανικού στέμματος, η περιοχή στην οποία βρίσκονται οι συνοικισμοί αυτοστέγασης στο Δασάκι Άχνας και στο Τραχώνι, λέγει ο νέος διοικητής των βρετανικών βάσεων.

Σε επιστολή του προς την Επιτροπή Προσφύγων, την οποία και εξασφάλισε το ΣΙΓΜΑ, ο διοικητής απορρίπτει ότι έχει αρνηθεί την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας.

«Η διοίκηση τηρεί τις προηγούμενες δεσμεύσεις της να χορηγήσει τίτλους ιδιοκτησίας για γη που ανήκει στο Βρετανικό Στέμμα σε σχέση με το Πρόγραμμα Αυτοστέγασης», σημειώνει.

Θυματοποίηση των προσφύγων,

καταγγέλλουν τα μέλη της Επιτροπής, καθώς -όπως λέχθηκε- από το 2018 ο διοικητής των βάσεων καθυστερεί χωρίς νομική βάση να συναινέσει σε τιτλοποίηση των σπιτιών τους.

«Ο πολιτικός διοικητής των βάσεων κάνει ασκήσεις επίδειξης κυριαρχίας, όπως έκανε λίγους μήνες πριν όταν απαγόρευσε την χρήση του γηπέδου της Άχνας από την Ομόνοια», ανέφερε ο Νίκος Κέττηρος. 

Πρόκειται για ζήτημα βαρύνουσας σημασίας, λένε τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

«Έμεινε στα λόγια η συμφωνία Χάσικου», σημείωσε ο Ζαχαρίας Κουλίας. 

«Εάν αυτή είναι η πολιτική των Βάσεων τότε δημιουργείται μείζον θέμα κυριαρχίας», είπε ο Κωστής Ευσταθίου.

Θύματα, εκατοντάδες οικογένειες.

«Εκκρεμεί η εξουσιοδότηση για έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας για 387 περιπτώσεις», ανέφερε ο Μιχάλης Γιακουμής. 

Το ζήτημα αναμένεται να τεθεί εκ νέου στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Προσφύγων, αυτή την φορά στην παρουσία Γενικού Εισαγγελέα και των Υπουργών Εξωτερικών και Εσωτερικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρμαιο, Διοικητή, ΒΒ –Δεν,ermaio, dioikiti, vv –den