Εριξαν... ντόρτια Πορτογαλία και Γαλλία

Η Πορτογαλία πήρε σημαντική εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Σερβία (2-4) ενώ η Γαλλία διέλυσε την Αλβανία στο Παρίσι (4-1). Λύγισε στο 89' την Ανδόρρα η Τουρκία (1-0).

Την πρώτη της νίκη στον όμιλο των προκριματικών πήρε η ομάδα του Φερνάντο Σάντος καθώς μετά τις ισοπαλίες κόντρα σε Ουκρανία και Σερβία, επικράτησε της τελευταίας στο Βελιγράδι με 2-4 με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σκοράρει. Οι Πορτογάλοι πέρασαν έτσι στη 2η θέση του ομίλου και το -8 (!) από την πρωτοπόρο, Ουκρανία, έχοντας

όμως δύο αγώνες λιγότερους.

Σε ένα πρώτο μέρος με μόνο υποψίες φάσεων το σκορ άνοιξε στο 42' όταν μετά τη σέντρα του Μπρούνο Φερνάντες ο τερματοφύλακας, Ντμίτροβιτς μπερδεύτηκε με τον Μιλένκοβιτς και ο Γουίλαμ Καρβάλιο έκανε το 0-1 για να γράψει το 0-2 για τους φιλοξενούμενους στο 58' ο Γκονσάλο Γκουέντες με τρομερή ντρίμπλα και αριστερό στο παραθυράκι. Στο 68' μετά το κόρνερ του Τάντιτς ο Μιλένκοβιτς εξιλεώθηκε με κεφαλιά για το 1-2 όμως στο 80' ο Κριστιάνο Ρονάλντο πιθανότατα από θέση οφσάιντ τσίμπησε την μπάλα για το 1-3 μετά την κάθετη του Μπερνάρντο Σίλβα. Στο 85' ο Μίτροβιτς τίναξε τα δίχτυα του Ρουί Πατρίσιο μετά την πάσα του Τάντιτς (2-3) αλλά στο επόμενο λεπτό οι Πορτογάλοι σφράγισαν τη νίκη με το όμορφο τελείωμα του Μπερνάρντο Σίλβα μέσα από την περιοχή για το τελικό 2-4.

Λύτρωση για Τουρκία, σαρωτική η Γαλλία

Για 89 λεπτά οι Τούρκοι βίωναν τον απόλυτο εφιάλτη στο Vodafone Park της Κωνσταντινούπολης. Η ταπεινή Ανδόρα με 11 παίκτες πίσω από την μπάλα, μαζική άμυνα και μπόλικη τύχη κρατούσε το 0-0 και βρισκόταν μπροστά στο μεγαλύτερο αποτέλεσμα της ιστορίας της. Το κοντέρ μέχρι εκείνη την ώρα έγραφε 25 άκαρπες τελικές για την ομάδα του Σενόλ Γκιουνές, όμως στην 26η ήρθε η λύτρωση. Ο Τουφάν έκανε το 1-0 και η Τουρκία γλίτωσε το κάζο του αιώνα, παραμένοντας στην κορυφή του ομίλου μαζί με την Γαλλία.

Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στην Αλβανία, το τελικό 4-1 αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς. Οι γείτονες άντεξαν μόλις για 8 λεπτά, όταν ο Κομάν άνοιξε το σκορ μετά από υπέροχη μπαλιά του Βαράν. Ο Ζιρού διπλασίασε τα τέρματα των «τρικολόρ» (27’, 2-0) λίγο αργότερα, ενώ προς το τέλος του ημιχρόνου (38’) ο Γκριεζμάν έχασε πέναλτι, σημαδεύοντας το οριζόντιο δοκάρι. Ο Κομάν έκανε το 3-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (68’), ενώ με γκολ συνοδεύτηκε το ντεμπούτο του Τζόναθαν Ικονέ στους «τρικολόρ» (85’). Οι Αλβανοί ήταν αυτοί που είπαν την τελευταία λέξη, με τον Τσικαλέσι να ευστοχεί σε πέναλτι στο 90ό λεπτό για το τελικό 4-1.

Πηγή: sdna.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα