Εργολάβος έφερε πλαστικές σωλήνες από κατεχόμενα για έργα της ΑΗΚ (ΦΩΤΟ)

Πολλαπλά ερωτηματικά προκαλεί η πρόθεση για προμήθεια πλαστικών σωλήνων από εταιρεία στα κατεχόμενα εκ μέρους υπεργολάβου της ΑΗΚ. Συγκεκριμένα οι σωλήνες 110mm αγοράστηκαν από τον εργολάβο (του οποίου το όνομα της εταιρίας κατέχει το SigmaLive) που είναι συμβεβλημένος με συμβόλαιο με την ΑΗΚ για να εκτελεί εργα της ΑΗΚ

στην Επαρχία Λάρνακας. 

Το SigmaLive επικοινώνησε με την ΑΗΚ η οποία επιβεβαίωσε ότι έλαβε σχετική καταγγελία για το θέμα τις προηγούμενες μέρες. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα αρμόδια κλιμάκια της ΑΗΚ τα οποία διενεργούν έρευνα για το θέμα. Όπως μας λέχθηκε αν όντως επιβεβαιωθούν οι εν λόγω καταγγελίες τότε θα ενεργοποιηθούν οι πρόνοιες του συμβολαίου.

Πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν μάλιστα o εργολάβος πρέπει να προμηθεύεται τους σωλήνες από άλλες 2 κυπριακές εταιρείες που παράγουν σωλήνες και έχουν συμβόλαιο με την ΑΗΚ για να παράγουν σωλήνες κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές της ΑΗΚ.

Ωστόσο κάτω από διαδικασίες οι οποίες αφήνουν σκιές έγινε προμήθεια από την εταιρεία στα κατεχόμενα SDC Bοru η οποία ισχυρίζεται ότι  έχει παραγωγή στα κατεχόμενα αλλά δεν αποκλείεται να προμηθεύεται υλικά για σωλήνες από την Τουρκία.

 Oι σωλήνες έχουν γραμμένο πάνω το χαρακτηριστικό σήμα CE  που αναγράφεται σε εμπορικά προϊόντα και  δηλώσει ότι ο κατασκευαστής ή ο εισαγωγέας επιβεβαιώνει τη συμμόρφωση του αγαθού με τα ευρωπαϊκά πρότυπα υγείας, ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος. Το ce όμως δεν σημαίνει τίποτα για τις σωλήνες αφού δεν είναι κάτω από το ce marking. Επίσης δεν αποτελεί όμως δείκτη ποιότητας και κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο γίνονται τακτικοί έλεγχοι. 

Το SigmaLive έχει στην κατοχή του φωτογραφίες από τις συγκεκριμένες πλαστικές σωλήνες (όπου πάνω γράφουν απλά Famagusta)  που μεταφέρθηκαν στις ελέυθερες και έχουν ήδη εγκατασταθεί στην οδό Παύλου Κουντουριώτη στα  Περβόλια Λάρνακας.



 

Στην σελίδα της η εταιρεία αναφέρει «Η SBC Boru ιδρύθηκε το 2004 στο Τρίκωμο της Βόρειας Κύπρου».

Φωτογραφίες από την σελίδα της στο Facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα