Εργολάβοι: Ισχυρή φωνή έναντι των προβλημάτων

Σοβαρότατα προβλήματα μαστίζουν τον Σύνδεσμο Εργολάβων Οικοδομών Λευκωσίας τα οποία χρίζουν άμεσης, δραστικής και ολικής αντιμετώπισης. Οι προσεχείς εκλογές, (Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015 στις 17.00 στο Hilton Park) είναι η μοναδική ευκαιρία για ανάδειξη ενός νέου συμβουλίου, που δυναμικά θα παρουσιάσει νέες προτάσεις, ρεαλιστικές λύσεις και πρακτικές θέσεις προς επίλυση των υφιστάμενων, σοβαρών προβλημάτων.

Κωδικοποιώντας τα προβλήματα θα ήθελα να υπογραμμίσω όλα

τα κακώς κείμενα, αλλά πηγαίνοντας και ένα βήμα παρακάτω θα επιχειρήσω να καταστήσω με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο ποιες είναι οι βέλτιστες λύσεις στα σοβαρά, χρόνια και όπως αποδεικνύονται δυσεπίλυτα προβλήματα του κλάδου μας.

1. Σύστημα διαχείρισης αποβλήτωνΗ σύγκρουση συμφερόντων που αφορά το σύστημα διαχείρισης αποβλήτων είχε ως αποτέλεσμα τον διχασμό στον Σύνδεσμο Εργολάβων Οικοδομών Λευκωσίας. Είναι απόλυτη, ξεκάθαρη και σταθερή η άποψή μου πως επιβάλλεται άμεση λειτουργία του Κ.Ο.Δ.Α. (Κυπριακός Οργανισμός Διαχείρισης Αποβλήτων) που θα ενεργεί προς όφελος όλων των εργολάβων.

2. Μικρές επιχειρήσειςΔημιουργία επιτροπής με στόχο την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων που ταλανίζουν ειδικά τους μικρούς εργολάβους. Μικρότερες επιχειρήσεις του χώρου μας αποτελούν κατ’ ουσία και τη ραχοκοκαλιά του κλάδου, ωστόσο, παραγνωρίζονται, δεν έχουν λόγο ούτε και ουσιαστικό ρόλο. Η απομόνωση των μικρών επιχειρήσεων του κλάδου αποβαίνει σε βάρος ολόκληρου του χώρου των εργολάβων. Θα είναι εξάλλου καθοριστικής σημασίας για τους μικρότερους (από πλευράς κύκλου εργασιών) εργολάβων να αποκτήσουν φωνή στον κλάδο. Μόνο έτσι θα προχωρήσει ολόκληρος ο τομέας μπροστά.

3. Φορολογικά κίνητραΜείωση φορολογικού εισοδήματος για δύο χρόνια για όλες τις επενδύσεις που αφορούν τον κατασκευαστικό τομέα.

4. Άδειες οικοδομής – Τίτλοι ιδιοκτησίαςΆμεση απλούστευση χρονοβόρων διαδικασιών από το κράτος σε ότι αφορά τον τομέα μας, διαδικασίες οι οποίες μας ταλαιπωρούν εδώ και πολλά χρόνια. Η οικονομική κρίση, η ύφεση και οι στρεβλώσεις που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά αποτελούν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των προβλημάτων του κλάδου. Επιβάλλεται άμεση και αποτελεσματική ρύθμιση του ζητήματος. Ισχυρή φωνή από τους εργολάβους προς τα κέντρα λήψεως αποφάσεων θα δώσει ανάσες και λύσεις στον χώρο μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα