Εργαζόμενοι ΚΑ: Πήγαν Προεδρικό ακολουθεί η Βουλή

Ο βροχερός καιρός δεν πτόησε καθόλου τους εργαζόμενους στις Κυπριακές Αερογραμμές, να κατέλθουν σε εκδήλωση διαμαρτυρίας, για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, αυτή τη φορά έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Στην παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, προκειμένου να αποφευχθούν τα χθεσινά επεισόδια, οι διαμαρτυρόμενοι, απέκοψαν το δρόμο μπροστά από το Προεδρικό, εκφράζοντας για ακόμη μια φορά την απογοήτευσή τους για το κλείσιμο της εταιρείας, που είχε ως αποτέλεσμα να προστεθούν και οι ίδιοι στον μακρύ κατάλογο των ανέργων.

Κατά

τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνάντησε τους επικεφαλής των συντεχνιών οι οποίοι του παρέδωσαν το ψήφισμά τους. Αφού άκουσε τα αιτήματά τους, επανέλαβε τη θέση της Κυβέρνησης ότι:Πρώτο, οι απολυθέντες θα ικανοποιηθούν πλήρως στη βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας, όσον αφορά το δικαίωμα στην αποζημίωση σε μισθούς.Δεύτερο, το κράτος θα συνεισφέρει πέραν των 14 εκ. ευρώ για κάλυψη των ελλειμμάτων που παρουσιάζονται στα ταμεία προνοίας των εργαζομένων στις Κυπριακές Αερογραμμές.Τρίτο, η Κυβέρνηση θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν, ούτως ώστε με την ενδεχόμενη σύσταση νέας κυπριακής εταιρείας, οι πλείστοι των απολυθέντων να αποκατασταθούν επαγγελματικά.Τέταρτο, θα μελετηθούν με κατανόηση, εάν τούτο επιτρέπουν τα οικονομικά του κράτους, κάποια των αιτημάτων που προβάλλουν οι συντεχνίες.Οι διαμαρτυρόμενοι ωστόσο δε φάνηκε να ικανοποιούνται από τις απαντήσεις και τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, με αποτέλεσμα την Πέμπτη να προγραμματίζεται νέα πορεία διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά έξω από τη Βουλή.Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στην Πάφο, ο υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης ανέφερε πως δεν πρόκειται να γίνει καινούργια κρατική εταιρεία αερομεταφορών.«Είναι ένα πείραμα το οποίο έχει αποτύχει παταγωδώς. Θα διερευνηθεί η πιθανότητα δημιουργίας τέτοιας εταιρείας σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Συγκοινωνιών.Σε μια άλλη εξέλιξη, λύση στο πρόβλημα που προέκυψε, σε σχέση με τη μεταφορά ραδιοφαρμάκων από το εξωτερικό, λόγω καθήλωσης των Κυπριακών Αερογραμμών, δίδει προσωρινά η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον Υπουργό Συγκοινωνιών, Μάριο Δημητριάδη, τα συγκεκριμένα φάρμακα, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία καρκινοπαθών, θα φτάσουν στην Κύπρο το Σάββατο μέσω Βιέννης, με τις Αυστριακές Αερογραμμές.

Keywords
Τυχαία Θέματα