Εργασίες από Τμήμα Δημοσίων Εργων και ιδιωτική εταιρεία στην επαρχία Λάρνακας

Εργασίες καθαρισμού της κεντρικής νησίδας σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας – Κοφίνου θα πραγματοποιεί το Τμήμα Δημοσίων Έργων 6-7 Δεκεμβρίου ενώ ιδιωτική εταιρεία θα προβεί σε αντικατάσταση πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης σε φωτοελεγχόμενες συμβολές και διαβάσεις πεζών τύπου Pelican στην επαρχία Λάρνακας.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων αναφέρεται ότι «την

Τετάρτη 6 και την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, μεταξύ των ωρών 08:00 – 14:00, θα εκτελούνται εργασίες καθαρισμού της κεντρικής νησίδας σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λάρνακας - Κοφίνου (Α5) από την έξοδο των Αγγλισίδων μέχρι το τέλος του αυτοκινητόδρομου».

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η ταχεία λωρίδα κυκλοφορίας του αυτοκινητοδρόμου για απόσταση 1500 μέτρων περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη βραδεία λωρίδα κυκλοφορίας.

Στην ανακοίνωση του Τμήματος Δημοσίων Έργων αναφέρεται ακόμα ότι «από τις 6 Σεπτεμβρίου ξεκίνησαν εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 33 φωτοελεγχόμενες συμβολές και σε 12 διαβάσεις πεζών τύπου Pelican στην ευρύτερη περιοχή Λάρνακας και Αμμοχώστου, με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (Pedestrian Countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς».

Όπως προστίθεται «οι εργασίες αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε σημείο θα ολοκληρώνονται, εκτός απροόπτου, εντός μιας ημέρας και κατά τη διάρκεια των εργασιών οι φωτοελεγχόμενες συμβολές και οι διαβάσεις πεζών θα παραμένουν εκτός λειτουργίας και αν κριθεί αναγκαίο θα τοποθετούνται προσωρινά φώτα τροχαίας».

Σημειώνεται ακόμη ότι από σήμερα Δευτέρα 4 μέχρι και την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου θα διεξάγονται εργασίες στα φώτα τροχαίας που βρίσκονται στις λεωφόρους Γιάννη Κρανιδιώτη / Αγρινίου, Γιάννη Κρανιδιώτη / Στρατηγού Τιμάγια, Σπύρου Κυπριανού / Βαλδασερίδη, Σπύρου Κυπριανού / Α. Παναγούλη και Σπύρου Κυπριανού / Παπανικολή. Ακόμα εργασίες θα διεξάγονται στη διάβαση πεζών που βρίσκεται στη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου στη Λάρνακα».

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και συμμόρφωση με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα