Έργα ουσίας την τελευταία εξαετία, είπε ο Δήμαρχος Λεμεσού

Δεκάδες έργα ουσίας, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών και δημιουργούν προοπτικές πολύπλευρης ανάπτυξης και κοινωνικής προόδου υλοποιηθήκαν τα προηγούμενα χρόνια στη Λεμεσό, ανέφερε ο Δήμαρχος Νίκος Νικολαΐδης, σε απολογισμό της περιόδου 2017-2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ο Νίκος Νικολαΐδης είπε ότι «τα τελευταία χρόνια η Λεμεσός μπήκε σε μια νέα πορεία και με σοβαρό σχεδιασμό, σκληρή συλλογική δουλειά και έργα ουσίας αντιμετωπίστηκαν δεκάδες μεγάλα και μικρά ζητήματα

της πόλης μας».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι άνοιξε ο δρόμος για τη μεταμόρφωση της Λεμεσού σε μια κλιματικά ουδέτερη και ψηφιακή πόλη μέχρι το 2030, μέσα από τη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Mission Cities» και την υλοποίηση 300 έργων συνολικού κόστους περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ. Υπέδειξε ακόμη ότι η Λεμεσός είναι η μόνη πόλη της Κύπρου που συμμετέχει στο πρόγραμμα των 100 ευρωπαϊκών πόλεων και έχει «την ιστορική ευκαιρία να εξελιχθεί τα επόμενα χρόνια σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη πρότυπο».

Αναλύοντας τα πεπραγμένα της θητείας του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι δόθηκαν βιώσιμες λύσεις σε προβλήματα που ταλάνιζαν τη Λεμεσό για πολλά χρόνια, όπως το αντιπλημμυρικό, η αναζωογόνηση των γειτονιών, η στήριξη των αστέγων, η αναβάθμιση των πολιτιστικών θεσμών και η δημιουργία σύγχρονων αθλητικών υποδομών, ενώ ενισχύθηκε τόσο ποιοτικά, όσο και ποσοτικά το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου.

Σημείωσε ακόμη ότι, σε συνεργασία με τον ΚΟΑΓ, προχωρά άμεσα η υλοποίηση της Α’ φάσης των 138 από τις 600 οικιστικές μονάδες προσιτής στέγης, ενώ ξεκίνησε η υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας για αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού και τέθηκε σε πορεία υλοποίησης το μεγάλο περιαστικό πάρκο της Λεμεσού, όπως και άλλα σημαντικά έργα υποδομών.

Καταληκτικά, ο κ. Νικολαΐδης ανέφερε ότι «η Λεμεσός πρέπει να συνεχίσει αυτή την πορεία, πρέπει να συνεχίσουν να γίνονται πάρα πολλά, με όραμα, σοβαρότητα και συνέπεια. Πρέπει να συνεχίσει η στόχευση μας για μια πόλη πρωτοπόρα στην ανάπτυξη και αιμοδότη της οικονομίας της Κύπρου. Πρέπει να συνεχίσει η πορεία των έργων, της ανάπτυξης και της κοινωνικής ευημερίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα