Έρευνες της αστυνομίας στο γραφείο της Γιωρκάτζη

Έρευνες στο γραφείο της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας και του Γενικού Διευθυντή του Γραφείου της, πραγματοποιούν από το πρωί ανακριτές της αστυνομίας.

Η έρευνα διενεργείται, αφού προηγουμένως είχε ληφθεί το πράσινο φως από τη Νομική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έρευνα γίνεται σε σχέση με τις λίστες μη εξυπηρετούμενων δανείων βουλευτών που είχαν δει το φως

της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα.

Η υπόθεση που διερευνάται στηρίζεται στη βάση των καταγγελιών του βουλευτή Ζαχαρία Κουλία για θέματα διαρροών και δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων σχετικά με στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών και δανείων βουλευτών.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι , η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Νικολέτα Τυρίμου, ανέφερε πως οι έρευνες γίνονται τόσο στο γραφείο της Διοικήτριας και του διευθυντή του γραφείου της, όσο και σε άλλα γραφεία στην Κεντρική Τράπεζα.

Η κα τυρίμου σημείωσε ότι θα ληφθεί επίσης μεγάλος αριθμός καταθέσεων και εντός της εβδομάδας ενδεχομένως να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Αναλυτικά, πρόσθεσε, διερευνώνται καταγγελίες σε σχέση με τους νόμους για το τραπεζικό απόρρητο και τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

Κουλίας: «Μας παρουσίασαν σαν κλέφτες»

Εξάλλου, μιλώντας στο «Μεσημέρι και Κάτι» του Σίγμα ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας εξέφρασε την ενόχληση του για το γεγονός ότι δημοσιοποιήθηκε η εν λόγω λίστα.

«Μας παρουσιάζουν σαν κλέφτες, επειδή έχουμε δάνεια» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι όφειλε ως πολίτης να προχωρήσει σε καταγγελία.

Σημειώνεται, ότι ο κ. Κουλίας έστειλε επιστολή στον Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, ο οποίος με την σειρά του έδωσε το «πράσινο φως» στην αστυνομία για διερεύνηση. Ήδη όπως απεκάλυψε ο βουλευτής, κλήθηκε από τις αστυνομικές αρχές για κατάθεση.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα είχε προκύψει μετά από καταγγελίες του πρώην μέλους του ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας, Στέλιου Κοιλιάρη, ενώπιον της Βουλής, σε σχέση με ύπαρξη λίστας με μη εξυπηρετούμενα δάνεια βουλευτών. Όπως είχε καταγγείλει ο κ. Κοιλιάρης, η Διοικήτρια είχε στα χέρια της την περιβόητη λίστα. Το θέμα είχε προκαλέσει σάλο τον περασμένο Μάρτιο, με βουλευτές να αντιδρούν στη δημοσιοποίηση της λίστας.

Keywords
Τυχαία Θέματα