Έρευνες για τις συμπλοκές στο Κέντρο Αιτητών Ασύλου Κοφίνου

''Καλοκαιρινό'' έκαναν το Κέντρο Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου, 100 και πλέον διαμένοντες σ' αυτό, λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Οι άγριες συμπλοκές, μεταξύ Σομαλών και Σύρων αιτητών ασύλου, πυροδοτήθηκαν όταν ομάδα της πρώτης εθνικότητας κατανάλωσε υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, μετατρέποντας στην κυριολεξία το Κέντρο σε πεδίο μάχης.

Σε δηλώσεις του, ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος ανέφερε ότι ''Κάποιοι άλλοι άλλης εθνικότητας εθίγησαν από το γεγονός ότι αυτοί έκαναν υπερβολική χρήση αλκοόλ και δημιουργήθηκε ένα επεισόδιο, το οποίο γενικεύτηκε, ως ήτο

αναμενόμενο, και ιδιαίτερα σε χώρους όπως είναι η Κοφίνου''.

Άντρες και γυναίκες επιδόθηκαν σε έναν άνευ προηγουμένου πετροπόλεμο, ενω έριχναν ξύλα και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Οκτώ άτομα - 4 γυναίκες από τη Σομαλία και 4 άνδρες από τη Συρία, τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν για προληπτικούς κυρίως λόγους στα Τμήματα Πρώτων Βοηθειών των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας και Λευκωσίας, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Κέντρου.

''Ουδείς εξ αυτών παραμένει στο νοσοκομείο, διότι ακριβώς επρόκειτο περί μικροτραυματισμών στο πλαίσιο ενός πετροπολέμου, που έκαναν μεταξύ τους'' τόνισε ο κ.Χάσικος.

Προς αντιμετώπιση της έκρυθμης κατάστασης επι τόπου έσπευσαν ενισχύσεις απο τον Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου, τη ΜΑΔΔ και την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας, που κατόρθωσαν να επαναφέρουν την τάξη γύρω στις 5.30 το πρωί.

''Διεξάγονται έρευνες, διότι αυτά τα θέματα εμπίπτουν και στον κώδικα ποινικού δικαίου. Αναμένουμε, λοιπόν, την Αστυνομία να μας δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Εκτιμούμε την όλη κατάσταση και ενδέχεται να ληφθούν και κάποια μέτρα, όπως η μεταφορά κάποιων σε άλλους χώρους'', πρόσθεσε ο Υπουργός.

Ο Σωκράτης Χάσικος ξεκαθάρισε ότι το περιστατικό οφείλεται σε μεταξύ τους διαφορές και δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε αιτήματα των διαμενόντων ή με τον τρόπο διαβίωσής τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα