Έρευνα: Συμπληρώματα βιταμίνης C και ψευδάργυρου δεν βοηθούν κατά της Covid

Δύο νέες επιστημονικές ανακαλύψεις που αφορούν στον ιατρικό τομέα θα παρουσιάσουμε απόψε.

Να κάνουμε αρχή με νέα ευρωπαϊκή επιστημονική μελέτη με τη συμμετοχή Ελλήνων ερευνητών, που αποδεικνύει ότι οι σωματικά δραστήριοι άνθρωποι, ιδίως όσοι ασκούνται τακτικά, έχουν μικρότερη πιθανότητα να καταλήξουν αμέσως μετά από ένα έμφραγμα.

  Αντίθετα, η καθιστική ζωή και η έλλειψη άσκησης αυξάνει τον κίνδυνο άμεσου θανατηφόρου εμφράγματος.

 

Οι ερευνητές, ανέλυσαν στοιχεία για 28.140 άτομα που είχαν υποστεί έμφραγμα και διαπιστώθηκε ότι όσοι είχαν μέτρια και υψηλά επίπεδα σωματικής δραστηριότητας και άσκησης στον ελεύθερο τους χρόνο, είχαν 33% και 45% αντίστοιχα, μικρότερο κίνδυνο, να καταλήξουν αμέσως μετά το έμφραγμα.

  Οι οδηγίες των ειδικών συνιστούν οι υγιείς ενήλικες όλων των ηλικιών να κάνουν τουλάχιστον 150 λεπτά άσκηση μέτριας έντασης την εβδομάδα ή 75 λεπτά μεγάλης έντασης. 

Την ίδια ώρα, αμερικανική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα συμπληρώματα βιταμίνης C και ψευδάργυρου δεν βοηθούν κατά του κορωνοϊού. 

Πολλοί είναι αυτοί που συνηθίζουν να παίρνουν τέτοια συμπληρώματα για να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα κατά των κρυολογημάτων και της γρίπης, ωστόσο φαίνεται πως στην περίπτωση του κορωνοϊού δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: 

ECDC: Η επιδημιολογική κατάσταση συνεχίζει να είναι σοβαρή στην Ευρώπη

Keywords
Τυχαία Θέματα