Έρευνα και πιθανός αποκλεισμός στην Οσασούνα από ΟΥΕΦΑ

Ο ισπανικός σύλλογος κινδυνεύει να αποκλειστεί από την επόμενη έκδοση του Conference League για γεγονότα που χρονολογούνται από τις σεζόν μεταξύ 2012 και 2014.

Δεν είναι μόνο η Μπαρτσελόνα για την υπόθεση Νεγκρέιρα ή η Γιουβέντους με τις έρευνες για τους προϋπολογισμούς των περασμένων ετών, που κινδυνεύουν να μείνουν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων την επόμενη σεζόν.

Η Οσασούνα εντάσσεται επίσης σε αυτή την κατηγορία, καθώς όπως αναφέρει η Vanguardia, η UEFA

ξεκίνησε διαδικασία εναντίον του ισπανικού συλλόγου που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποκλεισμό από το Conference League, διοργάνωση στην οποία προκρίθηκε νικώντας την Χιρόνα την αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος.

Είναι η πρώτη φορά που η UEFA παρεμβαίνει σε μια διαδικασία που κρατάει χρόνια, αλλά το ψήφισμά της ανακοινώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο. Το Ανώτατο Δικαστήριο καταδίκασε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Οσασούνα (συμπεριλαμβανομένου του προέδρου) για τις σεζόν 2012-13 και 2013-14 για υπεξαίρεση, ψευδή λογιστική και αθλητική διαφθορά.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι η Οσασούνα χειραγώγησε έναν αγώνα με την Μπέτις με πληρωμή 400.000 ευρώ για να νικήσει τη Ρεάλ Βαγιαδολίδ και επιπλέον πληρωμή 200.000 ευρώ για να τους αφήσει να νικήσουν στο «Ελ Σαδάρ».

Αυτές πάντως δεν ήταν οι μόνες πληρωμές, γιατί ο τότε προπονητής, Άνχελ Λουίς Βισκάι, παραδέχθηκε ότι είχαν γίνει άλλες δύο την προηγούμενη σεζόν για τον ίδιο σκοπό: στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια 150.000 ευρώ και στη Χετάφε 400.000 ευρώ, για να ηττηθούν από την Οσασούνα.

Με αυτόν τον τρόπο, η έρευνα που άνοιξε η UEFA θα μπορούσε να τελειώσει ακριβώς με τον αποκλεισμό της Οσασούνα από τη συμμετοχή στην επόμενη διοργάνωση του Conference League, που κατακτήθηκε χάρη στην έβδομη θέση στη Liga Santander. Σε αυτή την περίπτωση η Αθλέτικ Μπιλμπάο θα προκριθεί αντί του συλλόγου της Παμπλόνα.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρευνα, Οσασούνα, ΟΥΕΦΑ,erevna, osasouna, ouefa