Έρευνα για το επιχειρηματικό περιβάλλον από την EBRD

Τη διεξαγωγή του έκτου γύρου της Έρευνας για το Επιχειρηματικό Περιβάλλον και την Απόδοση των Επιχειρήσεων(BEEPS), ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Μέσω της έρευνας θα γίνει καταγραφή και αξιολόγηση των συνθηκών επιχειρηματικής δραστηριότητας στις χώρες όπου επενδύει η Τράπεζα.

“Στόχος της Έρευνας είναι η λήψη ανατροφοδότησης από τις επιχειρήσεις αναφορικά με τις συνθήκες που επικρατούν στον

ιδιωτικό τομέα σε κάθε χώρα, μέσω της εκτίμησης των περιορισμών στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος”.

Η Έρευνα θα διεξαχθεί σε κάθε χώρα μέσω συνεντεύξεων με εκπροσώπους επιχειρήσεων από τους κλάδους της μεταποίησης και των υπηρεσιών, προσθέτει.

Τα θέματα τα οποία θα καλύψει η έρευνα είναι, μεταξύ άλλων, η υιοθέτηση τεχνολογίας και καινοτομίας, ανταγωνισμός, προσόντα ανθρώπινου δυναμικού, άτυπη απασχόληση, πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, υποδομές και επιπτώσεις κυβερνητικών ρυθμίσεων. Σημαντικό θεωρούν στην EBRD ότι τα στοιχεία αυτά θα είναι συγκρίσιμα σε παγκόσμια κλίμακα.

Στην Κύπρο η έρευνα έχει ανατεθεί στις τοπικές ιδιωτικές εταιρείες έρευνας αγοράς Cypronetwork και Lipa Consultancy, ενώ τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας αναμένονται το δεύτερο μισό του 2016.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα