Έρευνα για την κακοποίηση κοριτσιού ζητεί η Σ.Κυριακίδου

Τη διεξαγωγή έρευνας θα ζητήσει γραπτώς η Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Στέλλα Κυριακίδου, για την πρόσφατη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης κοριτσιού από τον πατέρα της.

Σύμφωνα με την κ.Κυριακίδου, η υπόθεση δημιουργεί σημαντικά ερωτήματα για την παρακολούθηση και τις ευθύνες των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας που επισκέπτονταν αυτή την οικογένεια.

Είναι σημαντικό να επισημανθεί, όπως αναφέρει, ότι συχνά οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης εντός της οικογένειας συμβαίνουν σε οικογένειες οι οποίες δεν είχαν καμιά προηγούμενη επαφή με κρατικές υπηρεσίες. «Όταν, όμως, μια οικογένεια

παρακολουθείται από τις κρατικές υπηρεσίες και λαμβάνει επιδόματα, αναμένεται από τους λειτουργούς να είναι σε θέση να αξιολογήσουν την ακαταλληλότητα του περιβάλλοντος για τα παιδιά, τους παράγοντες ρίσκου για κακοποίηση, την προσωπικότητα των γονιών κ.α», τονίζει η κ. Κυριακίδου.

Ακολούθως, η Βουλευτής αναφέρει, ότι θα ζητήσει γραπτώς την διεξαγωγή έρευνας, για όλα τα πιο πάνω από την Διευθύντρια των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο σε αυτή την οικογένεια, τα παιδιά ήταν σε περιβάλλον που τελικά δεν τους παρείχε καμία προστασία.

Αναμένεται η Διευθύντρια Κοινωνικών Υπηρεσιών να τοποθετηθεί για όλα τα πιο πάνω όπως και για τα δυο παιδιά στην Λάρνακα που επαιτούσαν και ήταν θύματα κακοποίησης ενώ παρακολουθούνταν από τις κοινωνικές υπηρεσίες, προσθέτει.

«Και για τις δυο περιπτώσεις», όπως είπε «έλαβα μεγάλο αριθμό τηλεφωνημάτων από πολίτες για να μου αναφέρουν ότι πολλοί κατάγγειλαν και πολλοί γνώριζαν».

Τέλος η κ.Κυριακίδου τονίζει πως όταν αφορά στην προστασία παιδιών «θα είμαστε απόλυτοι».

Keywords
Τυχαία Θέματα