Έρευνα για ενδεχόμενη εμπλοκή δικηγόρων στην Κύπρο σε ξέπλυμα

Διαστάσεις προσλαμβάνει το θέμα των χρυσών διαβατηρίων.

Μετά τα νέα ξένα δημοσιεύματα για τις κυπριακές υπηκοότητες σε πρόσωπα του αντιδημοκρατικού καθεστώτος της Καμπότζης, την θύελλα πολιτικών αντιδράσεων που ακολούθησε και την υπό εξέλιξη έρευνα του Υπουργείου Εσωτερικών, πλέον αρχίζουν ελέγχους και άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς.

Ανάμεσά τους, όπως δημοσίευσε η εφημερίδα "Πολίτης", είναι και ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος. Ο Πρόεδρός του, Δώρος Ιωαννίδης, εξήγησε στο ΣΙΓΜΑ

τον στόχο της συγκεκριμένης έρευνας.

Σύμφωνα με τον Δώρο Ιωαννίδη, Πρόεδρο Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, «θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο εμπλοκής δικηγορικών γραφείων σε ξέπλυμα χρήματος».

Ο Δώρος Ιωαννίδης σχολίασε την υπό εξέλιξη πολιτική αντιπαράθεση για τις πολιτογραφήσεις.

Συνέχισε αναφέροντας ότι «Να γίνει επαναξιολόγηση του προγράμματος... Δεν πρέπει να στοχοποιείται για μεμονωμένες περιπτώσεις».

ΟΕΒ και ο Σύνδεσμος επιχειρηματιών ανάπτυξης γης, εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κριτική που ασκείται για το πρόγραμμα.

Σε ανακοινώσεις τους, ζητούν να χαμηλώσουν οι τόνοι, επισημαίνοντας στο ίδιο μήκος κύματος την συμβολή του προγράμματος στην οικονομία.

Ωστόσο, η πολιτική αντιπαράθεση συνεχίσθηκε και σήμερα.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρη Δημητρίου, «προφανώς έχει καταστεί μέρος της φιλοσοφίας του ΑΚΕΛ, να βρίσκεται η χώρα στα πρόθυρα χρεοκοπίας και να μην λαμβάνονται μέτρα. Αυτό όμως δεν ισχύει ούτε για το Δημοκρατικό Συναγερμό, αλλά ούτε και για την κυβέρνηση».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε ότι «τα γεγονότα βοούν και οι αριθμοί αποδεικνύουν τι γίνεται επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης. Στην πενταετία Αναστασιάδη και με την αλλαγή στα κριτήρια, που έκαναν δύο μόνο μήνες μετά που ανάλαβαν την εξουσία το 2013, δόθηκαν πάνω από 2000 υπηκοότητες σε επενδυτές κι άλλες τόσες σε μέλη των οικογενειών τους.Αυτό και μόνο αποδεικνύει το μέγεθος της αρπαχτής και του πλιάτσικου, στο οποίο επιδόθηκαν οι κυβερνώντες με τις υπηκοότητες», καταλήγει το ΑΚΕΛ.

Keywords
Τυχαία Θέματα