«H Καλυψώ η μεγαλύτερη ανακάλυψη Φ.Α. του 2018»

To κοίτασμα «Καλυψώ» στο θαλάσσιο τεμάχιο 6 της Κυπριακής ΑΟΖ είναι η μεγαλύτερη υπεράκτια ανακάλυψη μέχρι σήμερα για το 2018, αναφέρει η ιστοσελίδα ΟΙlprice, επικαλούμενη την έρευνα της Rystad Energy.

Όπως σημειώνεται, η ανακάλυψη της ιταλικής ΕΝΙ αφορά μια «εκτεταμένη στήλη αερίου» σε πετρώματα της Μειοκαινικής και της Κρητιδικής εποχής, επιβεβαιώνοντας την επέκταση του κοιτάσματος «Zohr» στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Υπενθυμίζεται ότι ο Διευθύνων

Σύμβουλος της Εταιρείας Κλαούντιο Ντεσκάλτζι έκανε λόγο για 6 με 8 τρισ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου στην Καλυψώ, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την ΕΝΙ ή από την Κυβέρνηση. Το μέγεθος του κοιτάσματος αναμένεται να εξακριβωθεί με επιβεβαιωτική γεώτρηση, η οποία, ωστόσο, δεν έχει γνωστοποιηθεί πότε θα πραγματοποιηθεί.

Η μεγαλύτερη επίγεια ανακάλυψη, σύμφωνα με την έρευνα, είναι ένα εύρος συμπυκνωμάτων φυσικού αερίου, στο Mabrouk North East, που λειτουργεί από την Petroleum Development Oman.

Άλλες μεγάλες ανακαλύψεις είναι της Exxon Mobil στη Γουιάνα, η ανακάλυψη της Shell στη Βαλτιμόρη και το Ντόβερ, στη Νορβηγία από την ΟΜV και την Wintershall OMV στο Aasgard και το Aasta Hansteen.

Keywords
Τυχαία Θέματα