Ερχιουρμάν: Μη εποικοδομητική η δήλωση Αναστασιάδη

Σε καμία περίπτωση οι (χθεσινές) δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη δεν είναι εφικτό να αξιολογηθούν ως εποικοδομητικές, δήλωσε ο Τουφάν Ερχιουρμάν, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή ότι δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή οι συνθήκες για να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις.


Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο «πρωθυπουργός» προέβη σε δηλώσεις μετά το τέλος της πρώτης εβδομαδιαίας συνάντησης που είχε με τον Τ/κ ηγέτη, με τον οποίο –όπως είπε– συζήτησαν

εσωτερικά ζητήματα, αλλά αντάλλαξαν απόψεις και για τις χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη. Εκφράζοντας την προσωπική του άποψη, όπως είπε, ο κ. Ερχιουρμάν δήλωσε ότι η δήλωση αυτή προκαλεί τον συνειρμό ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ακόμα και μετά τις εκλογές, δεν έχει πρόθεση να εγκαταλείψει τον δρόμο που ακολουθούσε προεκλογικά. Και αυτό, πρόσθεσε, είναι μια μη εποικοδομητική δήλωση.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στην πραγματικότητα προέβαλλε εμπόδια στη διαδικασία των συνομιλιών, πρόσθεσε ο κ. Ερχιουρμάν, λέγοντας ότι θα παρακολουθούν τις εξελίξεις και θα τις αξιολογούν.

Ο νέος «πρωθυπουργός» εξήγησε ότι, εάν χρειάζεται να συνέρχονται και οι 4 της «συγκυβέρνησης» με τον Τ/κ ηγέτη για το Κυπριακό, αυτό θα γίνεται εκτάκτως, ενώ ο ίδιος θα έχει μία φορά την εβδομάδα συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί, τον οποίο θα ενημερώνει για εσωτερικά ζητήματα και ο Τ/κ ηγέτης για το Κυπριακό.

Όσον αφορά δηλώσεις και σχόλια που έγιναν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αλλού για τα οδοφράγματα Απλικίου – Δερύνειας, θα συντονιστούν «προεδρικό» και «πρωθυπουργία», ενώ για τα μαρωνίτικα χωριά και την επιστροφή σε αυτά, ο Τουφάν Ερχιουρμάν είπε ότι το συζήτησαν στην τελευταία συνάντηση των 4 «συγκυβερνώντων» με τον κ. Ακιντζί και συμφώνησαν να επιταχύνουν τις εργασίας, σε συντονισμό και πάλι των δύο «θεσμών».

Ο κ. Ερχιουρμάν ανέφερε, επίσης, ότι σήμερα ότι ενημέρωσε τον κ Ακιντζί πως από αύριο θα κρατήσουν την υπόσχεση που έδωσαν προεκλογικά και περιλαμβάνεται και στο πρωτόκολλο συνεργασίας των 4 και θα ζητήσουν από την «αστυνομία» και τη «γενική εισαγγελία» στοιχεία για το πού βρίσκονται και ποια στοιχεία περιλαμβάνουν φάκελοι για περιπτώσεις ατασθαλιών από το παρελθόν.

Ανακοίνωσε, τέλος, ότι αύριο ο ίδιος θα δώσει την καθιερωμένη εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου για διάφορα θέματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα