Ερχιουρμάν: Η Γενεύη δεν είναι ο τελευταίος σταθμός

«Δεν είμαι σίγουρος ότι η Γενεύη είναι ο τελευταίος σταθμός», δήλωσε ο πρόεδρος του ΡΤΚ Τουφάν Ερχιουρμάν, λέγοντας ότι μπροστά μας πριν τη Γενεύη υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα, φέροντας ως παράδειγμα το εδαφικό, την ασφάλεια και τις εγγυήσεις.

Μιλώντας σε εκπομπή του “Μπαϊράκ” για τις επαφές που είχε στην Άγκυρα, ο κ. Ερχιουρμάν ανέφερε ότι υπάρχουν ζητήματα που δεν έχουν κλείσει και στα άλλα κεφάλαια αλλά και ευαισθησίες της τ/κ και της τουρκικής πλευράς. “Γι' αυτό τον λόγο η Γενεύη είναι ο τελευταίος

σταθμός; Θέλω να σας πω ότι δεν είμαι οπωσδήποτε σίγουρος”. Αλλά, είπε, για να γίνει τελευταίος σταθμός η Γενεύη, η Τουρκία και το ψευδοκράτος είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους. Σημείωσε, δε, ότι πριν από τις συγκλίσεις σε εγγυήσεις και εδαφικό, υπάρχουν θέματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη για να διασφαλιστεί η πολιτική ισότητα των Τ/κ.

Πρέπει επιτέλους, πρόσθεσε, η ε/κ πλευρά να αλλάξει άρδην τη στάση της στα θέματα που αφορούν τη διασφάλιση της πολιτικής ισότητας, ζήτημα που δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, όπως ανέφερε.

Η πολιτική ισότητα, συμπλήρωσε, δεν είναι μόνο η εκ περιτροπής προεδρία, αλλά και η εκπροσώπηση στους θεσμούς είναι πολύ σημαντική. Στις συνομιλίες της Γενεύης, ανέφερε, ιδιαίτερα τις πρώτες τρεις ημέρες, η στάση της ε/κ πλευράς θα είναι καθοριστική όσον αφορά το υπόλοιπο της εκεί διαδικασίας.

Κατά τις επαφές του στην Άγκυρα, είπε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, έγινε αλληλοενημέρωση για τη θέση της Τουρκίας στη Γενεύη και τις θέσεις του κόμματός του στο Κυπριακό. Είδε και ικανοποιήθηκε από το γεγονός ότι Τουρκία και ψευδοκράτος, ως τουρκική πλευρά, έχουν τη βούληση και την επιθυμία για λύση και γι' αυτή τη βούληση -είπε- η Τουρκία θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της.

Ο κ. Ερχιουρμάν, συνοδευόμενος από τα μέλη του ΠΓ του ΡΤΚ, Αρμαγάν Τζιαντάν και Μεχμέτ Τσιαγλάρ, είχαν συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον αρχηγό του ΡΛΚ Κεμάλ Κιλιντσντάρογλου. Ο κ. Τσαβούσογλου έστειλε σχετικό μήνυμα και φωτογραφία μέσω του λογαριασμού του στο τουΐτερ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα