Έρχεται το 1ο Διεθνές Μίτινγκ Στίβου στη Λεμεσό

Πενήντα ημέρες πριν από το μεγάλο διεθνές ραντεβού του κυπριακού στίβου, η ΚΟΕΑΣ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση λεπτομερειών και των χορηγών της. Το 1ο διεθνές μίτινγκ, με την επωνυμία «Limassol International», το οποίο ανήκει στα Permit Area της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, θα διεξαχθεί την Τρίτη, 10 Μαΐου 2022, στο «Τσίρειο Στάδιο» της Λεμεσού. Στο μίτινγκ έχουν προσκληθεί έως τώρα αρκετά μεγάλα ονόματα του ελληνικού και ευρωπαϊκού στίβου και η πιο ελκυστική αποδοχή συμμετοχής είναι αυτή του χρυσού Ολυμπιονίκη

του Τόκιο και μόλις πρόσφατα Παγκόσμιου Πρωταθλητή Κλειστού Στίβου, στο άλμα σε μήκος Μίλτου Τεντόγλου!

Παρουσιάζοντας το διεθνές μίτινγκ της Λεμεσού, ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕΑΣ, Αντώνης Γεωργαλλίδης, ανέφερε τη σημαντικότητα αυτής της διοργάνωσης για τον κυπριακό στίβο και τον κυπριακό αθλητισμό, επικυρώνοντας τη συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου. Ο κ. Γεωργαλλίδης εξέφρασε τις ευχαριστίες προς τους χορηγούς, ΕΚΟ, Unicars, Columbia restaurants, Foody, τον θεσμικό χορηγό της διοργάνωσης, που είναι ο ΚΟΑ, την εταιρείας Cyprus Airports για την παραχώρηση ειδικού χώρου στις αφίξεις, για την προβολή του μίτινγκ και το ΡΙΚ, που είναι ο χορηγός επικοινωνίας. Ξεχωριστές ευχαριστίες απηύθυνε στον διαχρονικό χορηγό της ΚΟΕΑΣ, την ΟΠΑΠ Κύπρου, για τη στήριξη στην Ομοσπονδία και τους αθλητές.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, Περικλής Μάρκαρης, στον χαιρετισμό του ανέφερε την αναγκαιότητα δημιουργίας αυτού του μίτινγκ, εξαιτίας του νέου συστήματος πρόκρισης σε μεγάλες διοργανώσεις, από την Παγκόσμια και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδίας, βοηθώντας τους αθλητές μας να πάρουν σημαντικούς βαθμούς για την παγκόσμια κατάταξη. «Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου παραχώρησε άδεια στην ΚΟΕΑΣ για τη διεξαγωγή διεθνούς μίτινγκ ανοικτού στίβου. Μόνο 14 αθλητικά προηγμένες χώρες θα διοργανώσουν εντός του 2022 τέτοιο αδειοδοτημένο μίτινγκ και νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι που η μικρή μας Κύπρος μπαίνει και με αυτόν τον τρόπο δυναμικά στο προσκήνιο του ευρωπαϊκού αθλητισμού. Στο Τσίρειο, στις 10 Μαΐου θα βρεθούν μεγάλα ονόματα του στίβου, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού Ολυμπιονίκη και πρόσφατα παγκόσμιου πρωταθλητή στον κλειστό στίβο, Μίλτου Τεντόγλου στο άλμα σε μήκος, του δικού μας έβδομου παγκόσμιου πρωταθλητή και Ολυμπιονίκη Μίλαν Τράικοβιτς και του Ολυμπιονίκη Απόστολου Παρέλλη», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Μάρκαρης, ευχαριστώντας τον ΚΟΑ, το ΤΕΠΑΚ και τους χορηγούς της διοργάνωσης, καθώς και το ΡΙΚ, το οποίο θα μεταδώσει απευθείας το μίτινγκ.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού αποτελεί τον θεσμικό χορηγό της ΚΟΕΑΣ από το έτος ίδρυσής της μέχρι σήμερα και στηρίζει με ειδικό ποσό το μίτινγκ. Εκ μέρους του ΚΟΑ, ο αντιπρόεδρος Κωστάκης Κουκουλής, αφού συγχάρηκε τον Μίλαν Τράικοβιτς για την πρόσφατη μεγάλη επιτυχία του στο Βελιγράδι, αναφέρθηκε στο διεθνούς εμβέλειας μίτινγκ, λέγοντας ανάμεσα σε άλλα: «Στις 10 Μαΐου 2022 η καρδιά του κλασικού αθλητισμού χτυπά στη Λεμεσό και καλούμε το φίλαθλο κοινό να δώσει μαζικά το παρών του, αφού θα παραβρεθούν παγκόσμιας ακτινοβολίας αθλητές. Ο ΚΟΑ συγχαίρει την ΚΟΕΑΣ, η οποία προσπαθεί να καθιερώσει τη χώρα μας στον ευρωπαϊκό χώρο και όχι μόνο, διοργανώνοντας αυτό το μεγάλο μίτινγκ, στοχεύοντας να συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έρχεται, 1ο Διεθνές Μίτινγκ Στίβου, Λεμεσό,erchetai, 1o diethnes mitingk stivou, lemeso