Έρχεται ο μακροβιότερο τουρνουά

Ο Κεραυνός διοργανώνει το 29ο τουρνουά καλαθόσφαιρας το διήμερο 9 και 10 Οκτωβρίου

Ο Κεραυνός Στροβόλου διοργανώνει το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο (9,10/10) το 29ο τουρνουά καλαθόσφαιρας, στο οποίο θα λάβουν μέρος οι ΑΠΟΕΛ, ΕΘΑ και Ομόνοια. Το τουρνουά που θα πραγματοποιηθεί στο αθλητικό κέντρο «Κώστας Παπαέλληνας» διεξάγεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ομάδων ενόψει της νέας περιόδου.
Για τον σκοπό αυτό, η διοίκηση του Κεραυνού, παρέθεσε σήμερα συνέντευξη Τύπου στην οποία δόθηκαν λεπτομέρειες για τη διοργάνωση

και ταυτόχρονα οροθετήθηκαν οι στόχοι στις ομάδες ανδρών και γυναικών.
Ο πρόεδρος του συλλόγου, Πάρης Παπαέλληνας τόνισε ότι πρόκειται για το μακροβιότερο καλαθοσφαιρικό τουρνουά το οποίο διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1986. «Θυμάμαι, είπε χαρακτηριστικά, όταν στο πρώτο τουρνουά μάρκαρα τον νεαρό τότε, Χρίστο Στυλιανίδη και μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση».
Ο κ. Παπαέλληνας ευχαρίστησε τη ΣΠΕ Στροβόλου και την ΟΠΑΠ Κύπρου που είναι οι κύριοι χορηγοί ενώ όπως είπε, με τη συνεργατική, μετά από δύο χρόνια κρίσης φέτος εκπονήθηκε σχέδιο ώστε να επαναρχίσει η χορηγία της προς τον Κεραυνό.
Επίσης, αναφέρθηκε στη μείωση των ξένων από τη φετινή περίοδο λέγοντας: «Επιτέλους η Ομοσπονδία υιοθέτησε την εισήγηση για μείωση των ξένων καλαθοσφαιριστών ώστε να δοθεί η ευκαιρία στον κύπριο να δείξει την αξία του. Ήταν κάτι που είχα προτείνει επανειλημμένος τα τελευταία χρόνια, αλλά κάποιες ομάδες λόγο οικονομικού δεν ήθελαν».
Υπενθυμίζεται ότι από τη φετινή περίοδο, κάθε ομάδα θα δικαιούται να έχει στο ρόστερ της μέχρι πέντε ξένους και στο πρωτάθλημα γυναικών μέχρι δύο ξένες.
Λειβαδιώτης: «Μόνο με σκληρή δουλειά»
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο τεχνικός της ομάδας των ανδρών Χριστόφορος Λειβαδιώτης, ο οποίος αφού πρώτα ευχαρίστησε τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο του ανέφερε: «Η υπόσχεση που δίνω είναι ότι θα δώσω το άπαν των δυνάμεων μου ώστε η ομάδα να φτάσει εκεί που της αξίζει. Χρειάζεται σκληρή δουλειά και υπομονή για να φέρουμε τον Κεραυνό στην κορυφή». Δήλωσε ευχαριστημένος από την πορεία της προετοιμασίας, ενώ εξήρε την διάθεση που δείχνουν οι καλαθοσφαιριστές. «Ειδικά οι κύπριοι μετά από πολλά χρόνια δούλεψαν πολύ την περίοδο του καλοκαιριού. Θέλουμε να δημιουργήσουμε στα επόμενα δύο χρόνια βασικό κορμό ώστε να μην χρειάζονται αρκετές αλλαγές κάθε χρόνο».

Στυλιανίδης «Μονόδρομος το πρωτάθλημα»
Ακολούθως μίλησε ο προπονητής της γυναικείας ομάδας του Κεραυνού, Χρίστος Στυλιανίδης: «Η ομάδα είναι πρωταγωνίστρια για πολλά χρόνια, όμως φέτος αποφασίσαμε για το κάτι παραπάνω. Θα φέρουμε από την αρχή της σεζόν δύο ξένες με στόχο τον πρωταθλητισμό. Οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία», κατέληξε.
Η αρχηγός της ομάδας Αντωνία Χατζηχάννα είπε: «Οι στόχοι απορρέουν από την διοίκηση και τον προπονητή. Με σκληρή δουλειά, υπομονή και επίμονή θα προσπαθήσουμε να έχουμε μία ευδόκιμη χρονιά».
Τέλος, ο αρχηγός της ομάδα τρων ανδρών, Ανδρέας Πηλαβάς τόνισε: «Φέτος θέλουμε να αλλάξουμε τον Κεραυνό. Φέτος θα είναι ο Κεραυνός της πράξης, του έργου αι της δουλειάς. Το κυπριακό σύνολο εκτός από πολύ καλοί φίλοι έχει βάλει αρκετό κόπο στο γήπεδο καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού».
Αυξημένος ο προϋπολογισμός
Με αφορμή το γεγονός ότι και τα δύο τμήματα έχουν στόχο την κατάκτηση των τίτλων, ερωτηθείς ο πρόεδρος της ομάδας εάν ο προϋπολογισμός θα είναι συγκριτικά με τη περσινή χρονιά αυξημένος είπε: «Σε σχέση με αυτούς που ακολούθησαν της περιόδου 2013-14, ναι θα είναι αυξημένος. Αλλά σίγουρα θα είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με πριν έξι και επτά χρόνια. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και ίσως στο μέλλον. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει το μπάσκετ να μπει και πάλι στη τηλεόραση για να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα».

Το πρόγραμμα του τουρνουά:
Παρασκευή (9/10)
ΑΠΟΕΛ-ΟΜΟΝΟΙΑ 17:00
ΚΕΡΑΥΝΟΣ-ΕΘΑ 19:15

Σάββατο (10/10)
ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ 17:00
ΤΕΛΙΚΟΣ 19:15

Keywords
Τυχαία Θέματα